Knjižara na dobrom mestu

Fotografije koje vidite nisu iz Noći knjige ili muzeja, kad su tradicionalno velike akcije i popusti, već sveži snimaci subotnjeg prepodneva i kako kažu u Laguni, uobičajena slika knjižare petkom popodne i subotom.

„Uoči vikenda, tokom leta naročito, imamo povećan broj kupaca – kaže Melinda Bajagić, poslovođa knjižare Delfi na Korzou. „Od kako smo se preselili može se reći da je čak i više posetilaca. Mušterije su zadovoljne novim prostorom, prostranije je, preglednije, uočljivije. Ove godine je primetan i veći broj turista, a i naših ljudi koji dolaze samo za vikend ili godišnji odmor pa se vraćaju u inostranstvo da rade.

Najviše se naravno kupuju knjige.  Još uvek su traženi romani Fredrika Bakmana i Lusinde Rajli,  pa  naslov „E, zabole me“ Marka Mansona… Od novijih se najviše kupuje Fil Najt „Umetnost pobede“, pa  „Njegove bele rukavice“ Jelene Bačić Alimpić, „Memoari kralja Milana“, trileri i krimi romani: „Beži“, „Nož“, „Oteta“…

-Izdvojila bih još i „Divlje guske“ od Julijane Adamović, za koju su izuzetno dobri povratni komentari, a reizdanja Mirjane Bobić Mojsilović se traže kao da su se prvi put pojavila -kaže Melinda.

Među knjigama za decu su  najpopularnije: „Agi i Ema“, „Otkačena škola“, „Mali princ“, „Škola lepih manira gospođice Mile“, „20 izuzetnih devojčica koje su promenile svet“ „Kišni glistac“ ,  a veliko je interesovanje i za Studio za animaciju.  Turisti najviše kupuju nešto iz bogatog gift programa, a počela je već i priprema za školu.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: