Koja knjiga je obeležila prvih 20 godina Lagune?

U godini kada Laguna obeležava jubilej, 20 godina postojanja, želimo da zajedno sa čitaocima odaberemo knjigu koja je obeležila naših prvih 20 godina.

Izbor neće biti lak imajući u vidu da je Laguna dosad objavila skoro 4000 naslova.

Ipak, da bismo vam malo pomogli, odabrali smo 25 naslova koji su se posebno istakli za ovih 20 godina.

Laguna je osnovana 1998. godine, a prva objavljena knjiga je roman Terija Pračeta „Boja magije“ u prevodu Dejana Papića. Ređali su se naslovi iz Pračetovog serijala o Disksvetu, ali i brojni hitovi svetske i domaće književnosti. Laguna je 2003. objavila roman „Igra prestola“ Džordža R. R. Martina koji je nekoliko godina kasnije postao svetska senzacija i serijal koji ne prestaje da intrigira. Godine 2006. Laguna je objavila prvu knjigu „Zagonetnih priča“ Uroša Petrovića, danas omiljenog pisca dece i mladih. Među 25 naslova koji su se izdvojili za ovih 20 godina našli su se „Kradljivica knjiga“ Markusa Zusaka, „Lovac na zmajeve“ Haleda Hoseinija, „Konstantinovo raskršće“ Dejana Stojiljkovića, „Ringišpil“ Jelene Bačić Alimpić, „Čovek po imenu Uve“ Fredrika Bakmana koji je poslednje dve godine na vrhu Lagunine top-liste, kao i mnogi drugi.

Budući da smo se uvek vodili time da osluškujemo želje naših čitalaca, sada nam predstoji zadatak da zajedno odaberemo najpopularniji naslov Laguninog kluba čitalaca za prvih 20 godina. Glasanje počinje u petak 5. oktobra i imate mogućnost da glasate jednom dnevno za 3 naslova.

Spisak od 25 najvoljenijih naslova je ovde https://www.laguna.rs/anketa

Pronađite svoju omiljenu knjigu među 25 najprodavanijih naslova u Laguninom klubu čitalaca i glasajte do 15. novembra 2018.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: