Laguna na 63. Međunarodnom sajmu knjiga – 20 godina sa vama

Godine 1998. pojavila se prva knjiga sa potpisom Lagune. Bila je to „Boja magije“ Terija Pračeta u prevodu Dejana Papića, osnivača, vlasnika i direktora Lagune. Danas, tačno 20 godina kasnije, skoro 4.000 naslova Laguna je objavila na zadovoljstvo čitalaca i postala lider u izdavaštvu ne samo u našoj zemlji nego i u regionu! Skoro je nemoguće nabrojati sve uspehe Lagune, ali najvažnije je poverenje čitalaca koji znaju da u Laguni mogu pronaći kvalitetne knjige za svaki ukus i uzrast. Uporedo sa rastom izdavačke kuće, javila se potreba i za distributivnim lancem, pa je tako 2009. godine otvorena prva knjižara Delfi. Danas ih ima preko 40 u čak 20 gradova u Srbiji. Opremljene su i organizovane po najvišim svetskim standardima, a u svakoj će vas dočekati ljubazni knjižari koji će uvek imati dobru preporuku za čitanje i biti odlični sagovornici o pročitanim knjigama. Lanac knjižara Delfi najbrojniji je i najrasprostranjeniji u Srbiji i aktuelni nosilac nagrade „Superbrends 2017–2018“.

Pripremajući se za predstojeći Sajam knjiga, Laguna samo na Sajmu predstavlja čak 80 novih naslova, dok će na štandu u Hali 1 biti izložena naša celokupna produkcija. Budući da se kalendar izdavača računa od Sajma do Sajma, u prethodnih 12 meseci objavili smo čak 340 novih knjiga, a ako računamo i ponovljena izdanja, preko 500!

Godinu za nama obeležilo je mnogo važnih događaja i novih knjiga. Svoje poverenje Laguni ukazao je još jedan veliki pisac savremene srpske književnosti, Goran Petrović, kao i jedna od najvoljenijih autorki na ovim prostorima, Marija Jovanović. Laguna je postala nosilac ekskluzivnog prava na objavljivanje kompletnih knjiga Duška Radovića. Organizovali smo preko 100 promocija, naši pisci svakog dana u godini posete bar jednu biblioteku ili kulturni centar, školu, a opremili smo biblioteke ustanova koje se brinu o deci, SOS Dečja sela Srbije, Zvečansku, Svratište za decu. Našoj inicijativi „Čitajmo deci“ u Zvečanskoj odazvao se veliki broj dobrih ljudi. Jedan od najvećih pisaca trilera u svetu, Ju Nesbe, posetio je Beograd, Lagunu i družio se sa čitaocima. Beograd je ponovo bio svet! Dve Noći knjige, Dečji dani kulture i još mnogo toga. Podatak za ponos je i da su knjige u izdanju Lagune najčitanije u mreži Narodne biblioteke Srbije.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR