Laguna vam želi srećne praznike

Godina 2019. za izdavačku kuću Laguna bila je veoma uspešna. Zajedno sa našim piscima imali smo mnogo povoda za slavlje, jer je i za njih i za nas ovo bila godina velikih i važnih priznanja.

Na samom početku godine obradovale su nas velike književne nagrade. Vladimir Tabašević je za roman „Zabluda Svetog Sebastijana“ dobio 65. Ninovu nagradu. Vitalova nagrada pripala je Vuletu Žuriću za roman „Pomor i strah“. A četrdesetu književnu nagradu „Politikinog Zabavnika“ namenjenu mladima dobio je Stefan Tićmi za knjigu „Ja sam Akiko“.

Revizorsko-konsultantska kuća Ernst & Young proglasila je osnivača Lagune Dejana Papića za preduzetnika godine u Srbiji. Reč je o najprestižnijoj svetskoj nagradi za dostignuća u preduzetničkom biznisu, koja najboljeg preduzetnika u svetu bira skoro dve decenije.

Laguni je ove godine pripala i nagrada 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga za najboljeg izdavača godine, što su potvrdili i novinari dodelivši Laguni Nagradu za najboljeg izdavača i Nagradu za najprofesionalniji odnos sa medijima. U obrazloženju žirija je između ostalog bilo navedeno: „Laguna sledi svoju dugogodišnju tradiciju i podjednako promoviše domaće i strane pisce. Ima niz zasebnih edicija vrednih pažnje, od popularne nauke, klasika do literature za decu i mlade. Posebna zasluga za popularizaciju knjige jeste kontinuirano otvaranje knjižara širom Srbije. Takođe, Laguna promoviše i kulturu čitanja organizovanjem niza korisnih manifestacija kao što je Noć knjige.“

Nobelovu nagradu za književnost za 2019. dobio je Peter Handke, čije je romane „Veliki pad“ i „Golmanov strah od penala“ objavila Laguna, dok je nova dobitnica Bukerove nagrade Margaret Atvud deo Lagunine književne produkcije već 15 godina.

Nagrada „Najbolje iz Srbije“ koju Privredne komore Srbije i Vlade Srbije dodeljuju domaćim kompanijama za najbolji brend u onlajn okruženju takođe je pripala Laguni.

U ovoj godini ugostili smo i četiri velika književna imena iz inostranstva: Anjes Marten-Ligan, Sofiju Lundberj, Dejvida Vana i Etgara Kereta, a godinu smo završili rekordnim brojem posetilaca na zimskoj manifestaciji Noći knjige.

A evo i koji naslovi su obeležili godinu na izmaku…

„Njegove bele rukavice“ – Jelena Bačić Alimpić
„Čovek po imenu Uve“ – Fredrik Bakman
„Veliki pad“ – Peter Handke
„Brit-Mari je bila tu“ – Fredrik Bakman
„E zabole me“ – Mark Manson
„Ženski razgovori“ – Dušan Radović
„Put do kuće svakog jutra sve je duži“ – Fredrik Bakman
„Beogradski trio“ – Goran Marković
„Agi i Ema“ – Igor Kolarov
„Vatra i krv“ – Džordž R. R. Martin

Čitamo i u 2020. godini!

Srećni Novogodišnji i Božićni praznici!KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 52 = 57

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: