Lagunine putujuće knjige obišle više od 30 gradova u Srbiji i regionu

Laguna je prošle godine napravila sa svojim čitaocima akciju #PutujućaKnjiga, koja je trajala šest meseci  a deset Laguninih knjiga, koje su čitaoci odabrali, obišlo je više od 30 gradova u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Izazov je pokrenut na Fejsbuk grupi Delfi kutak, a članovi grupe su izabrali 10 različith naslova, od drama, preko trilera do istorijskih romana.

Osim što su knjige putovale od grada do grada, pa i preko granica, čitaoci su morali da se drže jednog pravila: svako ko dobije knjigu ima sedam dana da je pročita i da je pošalje sledećem čitaocu koji je zainteresovan za knjigu na osnovu prikaza koji je pročitao.

Knjige su obišle Mali Iđoš, Novi Sad, Đurđevo, Tuzlu, Niš, Smederevsku Palanku, Leskovac, Prištinu, Sarajevo, Tivat, Podgoricu, Banja Luku, Sarajevo, Suboticu, Beograd, Prijepolje, Smederevo, Mladenovac, Stari Bečej, Kragujevac, Kraljevo, Obrenovac, Kovin, Valjevo, Leskovac, Požarevac, Loznicu i još mnoga druga mesta.

Među knjigama „putnicama“ bili su sledeći naslovi: „Nikadođija“ Nila Gejmena, „Lovac na zmajeve“ Haleda Hoseinija, „Kuća orhideja“ Lusinde Rajli i „Gala-Dali“ Karmen Domingo. A knjigoljupci su dobili slobodu da se u knjigama koje pročitaju potpišu, ili napišu neki lep stih a potom knjigu da proslede dalje.

Napisano je ukupno 90 prikaza koje je u Delfi kutku pročitalo više od 45.000 ljudi, a cilj je bio da raznovrsni naslovi budu dostupni što širem spektru knjigoljubaca. Čitajući prikaze, mnogi su se odlučili da se late štiva na koje možda ne bi obratili pažnju, a nekima je ova akcija bila mogućnost da dođu do knjiga o kojima su ranije slušali ali nisu bili u prilici da dođu do njih.

Budući da je ova akcija bila zatvorenog tipa – jer se odvijala među članovima Fejsbuk grupe Delfi kutak koja broji preko 20.000 osoba – knjižarski lanac Delfi i izdavačka kuća Laguna od maja meseca pokreću istu akciju za sve koji su zainteresovani da čitaju knjige. Više informacija o ovoj akciji objavićemo blagovremeno.

A do tada, za zagrevanje, evo jedne knjige koju nam preporučuje Melinda Bajagić, poslovođa knjižare Delfi na Korzou: “Džentlmen u Moskvi” Ejmora Toulsa.

Bestseler New York Timesa.

Knjiga godine po izboru Washington Posta, San Francisco Chroniclea, Chicago Tribunea.

Ovaj jedinstveni roman, prepun humora, originalnih likova i blistavih scena, očarava čitaoca pričom o čoveku koji, bez obzira na nesvakidašnje okolnosti svog života, pokušava da otkrije svoju istinsku svrhu.

Ako želite da se uključite u lanac čitanja ove knjige javite nam se u komentarima na našoj stranici: “Čitajte sa Lagunom”, ostavite svoju e-mail adresu i krećemo…

Mesto preuzimanja “Džentlmena” biće kao i obično naš prijatelj kulture-Kafe “Momento”.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

5 + = 9