Ljubav prema knjigama jača od zime

Noć knjige, održana u petak 14. decembra, još jednom je pokazala da je omiljena manifestacija ljubitelja knjige. Hladno vreme i sneg koji je padao nisu omeli čitaoce da ostanu budni uz knjigu.

Iz obe subotičke knjižare Delfi stiže vest da je ove godine ova Noć bila najposećenija do sad.

Veliki popusti na Lagunina izdanja koji su se kretali od 25% do 40%, kao i na knjige drugih izdavača, izdanja na stranim jezicima, sjajan gift program, susreti sa piscima dobitna su kombinacija za sve one koji vole knjige.

Možda su ulice bile puste, ali knjižare Delfi su bile pune.. Dobra atmosfera u knjižarama vladala je celo veče, stajanje u redu nikome nije smetalo, a sve su upotpunili sjajni pokloni prijatelja manifestacije.

Rekordnu posetu zabeležili su i sajtovi www.laguna.rs i www.delfi.rs, koje su čitaoci iskoristili kao alternativu lošem vremenu i naručili knjige sa istim popustima koji su važili u knjižarama.

Najtraženiji naslov u Noći knjige bio je roman „Aleksandar od Jugoslavije“ Vuka Draškovića, a u prvih deset našli su se i: „Mesečeva sestra“ Lusinde Rajli, „Čovek po imenu Uve“ i „Moja baka vam se izvinjava“ Fredrika Bakmana, „Kuća na jezeru“ Kejt Morton, „E, zabole me“ Marka Mansona, „Beleške jedne Ane“ Mome Kapora, „Život bez krpelja“ Vedrane Rudan, „Koreni“ Dobrice Ćosića, „Gospodin Pogrešni“ Mirjane Bobić Mojsilović.

U Subotici se pored pomenutih posebno tražila i knjiga našeg sugrađanina Slobodana Vladušića “Veliki juriš” , nova knjiga Uroša Petrovića “Neko se uselio u onu staru vilu” i  Ženski razgovori” Dušana Radovića – kažu Melinda Bajagić i  Goran Bajčetić, poslovođe Delfi knjižara na Korzou i u Shoppiju.

Pisac Robert Takarič se družio sa decom, pričao o simpatijama i temama koje su im interesantne i o kojima piše u svojim knjigama, koje im je rado i potpisivao.

Za sve ljubitelje pisane reči koji su propustili Noć knjige knjižarski lanac Delfi će do 20. decembra obezbediti popust od 20% na knjige domaćih izdavača: Agape knjiga, Agora, Akia Mali Princ, Arete, Arhipelag, Clio, Čarobna knjiga, Darkwood, Data status, Dereta, Dibidus, Draslar, Evro Book, Filip Višnjić, Finesa, Geopoetika, Globosino, Heliks, Sezam Book, Strahor, JRJ, Karupović, Kontrast izdavaštvo, Kosmos izdavaštvo, Kreativni centar, Leo Commerce, Lom, Makart (Booka i Paladin), Miba Books, NID Kompanija Novosti, Orfelin izdavaštvo, Partenon, Pčelica izdavaštvo, Plato izdavaštvo, Propolis Books, Psihopolis, Samizdat, Službeni glasnik, Solaris, Srpska reč, Sun promo, Tanesi, Urban Reads, Valera, Verba, Vukotić Media, Vulkan izdavaštvo, Zadužbina Vladete Jerotića.

 

 KOMENTARI

 1. Literatura kaže:

  Kada cujem da su Draskovic i Kapor u samom vrhu najtrazenijih pisaca, meni se zaledi krv u zilama, pa makar te autore ljudi i kupovali pod okriljem noci.

 2. Istina... kaže:

  Veliko, vredno i važno nije široko dostupno, u to spadaju i pisci i dela

 3. stormwatch kaže:

  @mali shizoidni nazi multinik shovinista

  Pretpostavljam da je tebi i megilleu krivo sto ne mozete slobodno kupiti nerecenzirani m*ein kampf.

 4. HPTN kaže:

  Vuk Drašković, Momo Kapor, Mirjana Bobić-Mojsilović, Dobrica Ćosić… najčitaniji pisci. Kuku nama!

 5. croat kaže:

  Momo Kapor , jest odvratan lik ali Una i Foliranti su i dalje moji omiljeni romani iz tinejdzerskog doba!

OSTAVITE KOMENTAR