Ljubitelji Bakmanovog Uvea dobili su novu prijateljicu

„Pisano s ljubavlju, ispripovedano s radošću. Čita se s uživanjem – ovako je Fredrik Bakman, autor bestselera “Čovek po imenu Uve” preporučio roman svoje koleginice Sofije Lundberj-Crveni adresar.

Izdata krajem februara brzo je osvojila čitaoce i pravi društvo Bakmanovim romanima u Top 10 Lagunine liste beletristike.

Život je sjajna ogrlica čiji su biseri susreti s drugim ljudima. Upoznajemo se, volimo, rastajemo i ponovo srećemo, delimo radosti i tuge. Najdragocenije što ostaje na kraju jesu uspomene.

Doris ima devedeset šest godina i živi sama u stanu u centru Stokholma. Koristi isti adresar još od 1928 – njenu bisernu ogrlicu sačinjenu od ljudi koje je poznavala i volela. Većina imena u crvenoj knjižici je precrtana jer njihovih vlasnika više nema. U posetu joj dolaze samo negovateljice, a raduje se jedino pozivima unuke Dženi sa druge strane Atlantika.

Da bi sačuvala svoja sećanja, Doris uzima olovku u ruke i počinje da ih zapisuje prelistavajući imena iz adresara. Međutim, prisećanja će dovesti do otkrića da ljubavna priča njenog života još nije završena…

Roman o pričama koje treba da prenosimo budućim generacijama i avantura o životnoj radosti koja nas može preplaviti u svakom trenutku.

„Crveni adresar je svetska književna senzacija. Doris će vas privući poput magneta svojom snažnom voljom i dragocenom mudrošću koje isijavaju sa svake stranice njene priče. Ljubitelji Bakmanovog Uvea dobili su novu prijateljicu.“ Publishers WeeklyKOMENTARI

  1. croat kaže:

    Covek po imenu Uve, odlicna knjiga, pomalo smesna pomalo tuzna , takodje je i film snimljen po roman, toplo preporucujem i knjigu i film!

OSTAVITE KOMENTAR