„Moramo da razgovaramo o Kevinu“ Lajonel Šrajver u prodaji

Moramo-da-razgovaramo-o-Kevinu

 

Dvadeset sedma knjiga u biblioteci „Amerikana“, „Moramo da razgovaramo o Kevinu“ autorke Lajonel Šrajver, za koju je osvojila prestižnu britansku nagradu „Orindž“, ubrzo nakon izlaska iz štampe 2003. godine doživela je ekranizaciju, a sada je ponovo na policama Delfi knjižara.

Neposredno pred svoj šesnaesti rođendan, 8. aprila 1999, Kevin Kačadurijan ubio je sedam školskih drugova, nastavnicu i radnika u kafeteriji. Nepune dve godine nakon tog fatalnog četvrtka, njegova majka Eva konačno je spremna da podeli svoja razmišljanja o događajima koji su vodili masakru. U nizu pisama svom suprugu Frenklinu, koji više nije s njom, ona pokušava da objasni tragediju i da razume svoju ulogu u njenom stvaranju. To pitanje opseda Evine i misli čitaoca: da li je za masakr krivo dete jer je rođeno zlo, odnosno s poremećajem ličnosti? Ili je porodica kriva zato što postoje pogrešni načini vaspitanja, nedostatak prave pažnje i ljubavi prema deci?

Prikazujući emotivni haos koji je rastrgao Evu, njena ambivalentna osećanja prema majčinstvu, karijeri, porodici i američkoj kulturi, blistava proza Lajonel Šrajver drži nas u napetosti da bi nam na samom kraju zadala još jedan neočekivan udarac.

Ovo je duboko emotivan i provokativan roman koji tera čitaoce da razmišljaju o kompleksnosti ljudske prirode i okoline u kojoj odrastamo.

„Moramo da razgovaramo o Kevinu“ možete naći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: