Najbolji raspusti i u Subotici

Među autorima 40 najboljih radova pristiglih na literarni konkurs „To je bio raspust“ koji su kompanija Alcatel, izdavačka kuća Laguna i Delfi knjižare organizovali tokom septembra našle su se i dve Subotičanke: osmogodišnja Kira Terteli, učenica 2 b razreda Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” i Ivona Marijanušić, učenica trećeg razreda Politehničke škole, smer likovni tehničar.

Na konkurs koji je trajao mesec dana  pristiglo je više od dve i po hiljade radova iz cele Srbije, a žiri u sastavu Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Jelica Greganović i Zoran Penevski izabrao je najbolje i autorima 17. oktobra u Beogradu uručio nagrade, telefon Alcatel 1X, koji ima mogućnost otključavanja i zaključavanja pomoću prepoznavanja lica i displej od 5,3 inča.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo pokazanim entuzijazmom dece, ali i nastavnika i roditelja,  čime se pokazalo da je ovo bila pravu stvar. Žiri je imao težak zadatak, ali sudeći po avanturama kroz koje su prošli čitajući radove mališana, odlično su se proveli, jer su za nekoliko dana bili na više od dve i po hiljade raspusta.

Na dodeli nagrada, u ime kompanije Alcatel, prisutnima se obratila Desislava Penčeva, direktorka kompanije Alcatel za Srbiju i Crnu Goru: ,,Osnovni motiv za projekat koji smo imali sa izdavačkom kućom Laguna i knjižarama Delfi jesu mlade osobe koje su, kao i Alcatel – energične, vesele i pametne. Želeli smo da početak školske godine učinimo interesantnijim i da izazovemo mlade da napišu nešto što će biti dodatno nagrađeno i pohvaljeno. Alcatel jeste kompanija koja proizvodi mobilne telefone, ali ujedno podržava njihovo odgovorno korišćenje i kroz ovaj projekat smo želeli da mlade ljude izazovemo da izraze svoje misli u formi koja je duža od SMS poruke. Radujem se što je pristiglo mnogo radova i čestitam svim dobitnicima i učesnicima.“KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

16 + = 23

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: