Najtraženiji Lagunini naslovi na Sajmu

Najtraženiji naslov Lagune na 63. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu je novi roman Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“. Da li je stvaranje Jugoslavije bilo veliko delo ili tragična zabluda – glasi pitanje nad pitanjima koje u novom romanu Vuka Draškovića sam sebi postavlja glavni protagonista, kralj Aleksandar Karađorđević, tvorac i prvi vladar nove države Južnih Slovena na početku XX veka.

Druga knjiga na top listi Laguninih najtraženijih naslova je najnovije delo Haleda Hoseinija „Molitva moru“. Potresna, divno ilustrovana priča autora bestselera „Lovac na zmajeve“, „Hiljadu čudesnih sunaca“ i „A planine odjeknuše“. Izuzetno dirljivo i moćno podsećanje na stradanja koja proživljava raseljeno stanovništvo.

Vedrana Rudan je na ovogodišnjem Sajmu knjiga predstavila knjigu „Život bez krpelja“. U novoj zbirci kolumni Vedrana Rudan piše o muškarcima, ženama, a pre svega o svojim najdražim krvopijama – o deci. U svom prepoznatljivom stilu i na duhovit način, autorka nas suočava sa mnogobrojnim problemima koje nosi život u „krugu porodice“. Da li su sitna dečica samo budući krupni gadovi? Zašto smo zadovoljni kad od njih dobijemo još manje od ono malo što smo očekivali? I gde je granica između bezuslovne ljubavi i doživotne robije? Ovo su samo neka od pitanja koja postavlja Vedrana Rudan u svojoj novoj knjizi.

Knjige Paula Koelja uvek su među najtraženijim naslovima na Sajmu knjiga. Tako je i sa romanom „Hipi“, najličnijim Koeljovim delom do sada u kome ispreda priču o Paulu, brazilskom mladiću s kozjom bradicom i dugačkom kosom, koji želi da postane pisac i kreće na putovanje u potrazi za dubljim smislom svog života.

Široko prihvaćeni i voljeni „Čovek po imenu Uve“ švedskog pisca Fredrika Bakmana obeležava i ovaj Sajam knjiga. Bakmanova vedra priča o ogorčenom starom komšiji ujedno je i veoma promišljeno istraživanje o tome kako nečiji život može imati snažan uticaj na bezbroj drugih.

Kompletna TIP LISTA 20:

 1. „Aleksandar od Jugoslavije“, Vuk Drašković
 2. „Molitva moru“, Haled Hoseini
 3. „Život bez krpelja“, Vedrana Rudan
 4. „Hipi“, Paulo Koeljo
 5. „Čovek po imenu Uve“, Fredrik Bakman
 6. „Izgradi svoj stil – Mali saveti: Lea Stanković“
 7. „Neko se uselio u onu staru vilu“, Uroš Petrović
 8. „Kofer iz Berlina“, Jelena Bačić Alimpić
 9. „Moja baka vam se izvinjava“, Fredrik Bakman
 10. „E zabole me“, Mark Manson
 11. „Beleške jedne Ane“, Momo Kapor
 12. „Škola za anđele“, Isidora Bjelica
 13. „Solunska 28“, Dr Nele Karajlić
 14. „Mojih pedeset“, Branko Đurić Đuro
 15. „Fazoni i fore“, Ljubivoje Ršumović
 16. „Dušanova kletva“, Vanja Bulić
 17. „Agi i Ema“, Igor Kolarov
 18. „Veliki juriš“, Slobodan Vladušić
 19. „Muška azbuka“, Mirjana Bonić Mojsilović
 20. „HOMO DEUS: Kratka istorija sutrašnjice“, Juval Noa HarariKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

56 + = 65