Nastavak knjige „Solunska 28“ Dr Neleta Karajlića

Promocija drugog dela trilogije „Solunska 28“ Dr Neleta Karajlića, koja je u prodaji već desetak dana, biće održana u utorak 1. oktobra od 18 sati u Velikoj Sali SKC-a.

Osim autora, o knjizi će govoriti dr Tanja Popović, profesorka na Katedri za opštu književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Vule Žurić, pisac i književni kritičar, i Dejan Papić, direktor Lagune. Moderatorka razgovora biće Anja Zelić.

Nakon razgovora o knjizi uslediće mini-koncert Dr Neleta Karajlića.

„Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji“ posvećena je ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava. Pripovedajući o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu, Dr Karajlić nudi podjednaki čitalački užitak i onima koji su čitali prvi deo trilogije, ali i onima koji se tek sada pridružuju armiji njegovih vernih čitalaca. Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta još jednom potvrđuje da je naša književnost u Neletu Karajliću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas, kojim ovaj svestrani umetnik ume i ima mnogo toga važnog da nam kaže.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

45 + = 46