“Neviđena Srbija – najluđe storije iz naše istorije”

Veliki putnik, pisac i poznavalac naših krajeva Vlada Arsić prikupio je nesvakidašnje istorijske i savremene priče. „Knjiga ’Neviđena Srbija’ predstavlja zbirku od 90 priča o događajima s područja današnje Srbije, koji bi se s pravom mogli svrstati i u rubriku ’Verovali ili ne’. Između ostalog, čitaoci će moći da saznaju koji to grad u Srbiji već decenijama ima zgradu Železničke stanice a da nikada nije dobio prugu, ko je i zašto zaboravio da sahrani vojvodu Putnika, zašto crkva slavi i obeležava Milanski edikt a namerno ’gura pod tepih’ činjenicu da je prvi edikt o verskoj toleranciji potpisan dve godine ranije baš u Srbiji“, rekao je autor.

Nakon što se knjiga pojavila u prodaji, Arsiću su počeli da se javljaju mnogi sa novim „neviđenim“ pričama, koje zaslužuju da se pojave u nekom nastavku. „U knjizi imamo priču o papi Srbinu, a kasnije sam saznao da je jedan Srbin bio na čelu i Vaseljenske patrijaršije, potom sam saznao odakle poreklo izraza „ispravljati krive Drine“, tako da ja svakog dana, gde god da idem, zapisujem te podatke koji će se verujem naći u novoj knjizi“, rekao je autor knjige.

„Neviđenu Srbiju“ možete naći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR