O digitalnoj budućnosti čovečanstva

Knjige o digitalnoj budućnosti čovečanstva „Sajberpsihologija“ Katarine Kacer, „Silicijumska dolina“ Kristofa Kezea, „Darknet“ Džejmija Bartleta i „Deep Web – Mračna strana interneta“ od 10. marta možete pronaći u okviru kompleta „Digitalna revolucija“, i to po specijalnoj ceni od 2.199 dinara. Akcija važi samo na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs, a članski i količinski popust neće važiti.

Za knjigu „Sajberpsihologija“ Katarina Kacer dobila je 2016. prestižnu međunarodnu nagradu za najbolju knjigu iz oblasti publicistike getAbstract International Book Award. Sajberpsihologija je nova oblast psihologije koja istražuje psihičke promene nastale usled korišćenja interneta i digitalnih tehnologija: poremećaj pažnje, brzo zaboravljanje, nove vrste voajerizma, iluziju zajedništva, virtuelni osećaj slobode i povezanosti… Socijalni psiholog i stručnjak za medije Katarina Kacer upoznaje nas sa mehanizmima koji se kriju iza ovih promena. Njena objašnjenja približavaju nam psihološke koncepte i teorije u vezi sa korišćenjem interneta, a brojni primeri ilustruju prednosti interneta kao i rizike sa kojima moramo da se suočimo u virtuelnom prostoru.

U knjizi „Silicijumska dolina“ novinar i stručnjak za ekonomske nauke Kristof Keze, koji je proveo pola godine u Silicijumskoj dolini, iz prve ruke izveštava o inovacijama, predstavlja razne oblike digitalne revolucije i povezuje ih u celovitu sliku. Razgovarao je sa osnivačima preduzeća, finansijerima, inovatorima i profesorima sa Stanforda i Berklija. Tražio je recepte za uspeh i ideje koje pokreću ekonomsku stranu interneta.

Knjiga „Darknet“ vodi nas duboko u digitalno podzemlje i pruža nam izuzetan uvid u internet kakav ne poznajemo. Džejmi Bartlet prelazi s one strane ekrana i iz digitalnog mraka izvlači hakere, dilere drogom, trolove, kam-devojke, političke ekstremiste i daje ljudsko lice onima koji imaju mnogo razloga da budu anonimni.

Deep Web – Mračna strana interneta“ vodi nas izvan granica poznatog onlajn sveta koji svakodnevno pohodimo, izvan Fejsbuka, Tvitera, Gugla ili Jutjuba, gde leže nepregledna i neistražena prostranstva skrivenih sajtova – univerzum koji želi da ostane nedostupan i koji čini više od devedeset odsto interneta. Zasnovana na ličnom iskustvu autora, razgovorima sa hakerima i policijskim agentima, „Deep Web – Mračna strana interneta“ je prva knjiga na srpskom jeziku koja studiozno osvetljava nepregledne dubine digitalnog podzemlja gradeći svojim otkrićima novu sliku sveta u kojem živimo.KOMENTARI

  1. Branko M kaže:

    Bravo.. ovakve informacije i recenzije su potrebne za mentalno zdravlje

    Dobre emisije na Radio Beogradu 2 (o Katherine K i temi) dobija nastavak.

    Dobro je čitati, dobro je živeti učeći … hvala

  2. Gradjanin turista kaže:

    Evo danas zivimo jedan dobar aspekt digitalne buducnosti, kada u ovakvim situacijama u kakvoj je svet danas mozemo da radimo od kuce, imamo online nastavu, druzimo se iako moramo biti izolovani …

OSTAVITE KOMENTAR