Ove knjige najradije preporučuju u knjižarama Delfi!

Delfi knjižare, najveći knjižarski lanac u Srbiji, ove godine slave 10 godina postojanja, a tim povodom je organizovan i veliki izbor za knjigu koju knjižari najradije preporučuju posetiocima knjižara. U izboru su učestvovali svi knjižari, kojih u 45 maloprodajnih objekata širom Srbije ima više od 350.

Svaki knjižar izabrao je po tri naslova, kojima je dodelio 5, 3 ili 2 boda. Na kompletnoj listi našlo oko 400 različitih knjiga, što govori da je zadatak bio veoma težak, ali su se u vrhu liste ipak izdvojile knjige koje najčešće preporučuju.

U veoma neizvesnoj borbi, prvo mesto odneo je roman „Semper idem“ Đorđa Lebovića, predivna priča o odrastanju između dva svetska rata. Ovo istinsko remek-delo na srpskom jeziku zauzelo je prvo mesto na listama velikog broja knjižara i zasluženo odnelo titulu najbolje knjige po izboru Delfi knjižara.

Drugo mesto zauzeo je klasik iz žanra naučne fantastike „Cveće za Aldžernona“ Danijela Kiza, dok se na trećem našao najpopularniji Lagunin naslov u poslednjih nekoliko godina – „Čovek po imenu Uve“ Fredrika Bakmana.

Među najvoljenijim knjigama našli su se i „Moja genijalna prijateljica“, „Sitničarnica ’Kod srećne ruke’“, „Ubiti pticu rugalicu“, „Uhvati zeca“, „Opsada crkve Svetog Spasa“, „Homo deus“ i „Poslednji od nas“.

Ukoliko niste pročitali neki od ovih naslova, savetujemo da to uradite što pre, jer za njihov kvalitet garantuju knjižari iz lanca Delfi.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 81 = 84