Peter Voleben: „Životinje su nam slične“

Jeste li se ikada zapitali šta se događa u glavi neke životinje? Šta životinje misle i osećaju.

Nakon  knjige „Tajni život drveća“ koja je više od godinu dana bila u samom vrhu liste bestselera, Peter Voleben je napisao knjigu o „skrivenom životu životinja“, a istoimena knjiga ga po drugi put dovodi u redove najprodavanijih.

Ona nije plod hira, već rezultat dugog posmatranja i ozbiljnog istraživanja.

Brižne veverice, gavrani koji se verno vole, saosećajni šumski miševi, jeleni koji tuguju… Peter Voleben razotkriva nam nepoznat svet životinja i skreće pažnju na raznovrsnost njihovih osećanja. Na temelju najnovijih naučnih saznanja i priča o svojim iskustvima sa životinjama, on nam dočarava složene i malo poznate načine svesnog i emocionalnog ponašanja divljih i domaćih životinja. Voleben nam pripoveda o pčelama koje prave planove za budućnost, ježu koji ima košmare, svraki preljubnici, zahvalnom grbavom kitu… I najednom počinjemo da razumemo da nas sa životinjama povezuje mnogo više nego što bismo ikada pomislili i da su njihovi životi podjednako dragoceni kao naši.KOMENTARI

  1. Falco kaže:

    Kao neko ko je skoro kroz ceo zivot imao psa kao pratioca, mogu samo da kazem da zivotinja ima iste one emocije i emocijonalne reakcije kao i covek. Razlika je izgleda samo u intenzitetu i trajanju tih emocija, koje su opet individualne i razlikuju se od jedinke do jedinke, odnosno svaka individua je specificna i ima svoje specificne emocijionalne reakcije. U svakom slucaju one postoje i one su evidentne.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 2 =