Prekretnica u oblasti medicine

U Silicijumskoj dolini stvoren je nov pristup medicini. Pomoću algoritama, veštačke inteligencije i ogromne količine podataka kompanija kao što su Gugl, Majkrosoft, Epl uveliko rade na novim terapijama i načinima dijagnostikovanja bolesti.
Tomas Šulc, dugogodišnji Špiglov dopisnik iz Silicijumske doline, u svojoj knjizi  opisuje šta nam donosi medicina budućnosti, takozvana digitalna medicina, i kako Silicijumska dolina namerava da pobedi bolesti i produži nam život.

„Šulc nas upoznaje sa ogromnim napretkom medicine u budućnosti.“ Technology Review

„Knjiga je zasnovana na detaljnim istraživanjima i uvodi nas u tajne istraživačke laboratorije.“ Eve

„Uzbudljivo poput odličnog krimića.“ Health&Care Management

„Šulc opisuje predstojeću prekretnicu u oblasti medicine i pojašnjava koliko su ozbiljna obećanja u vezi sa onim što će medicina u budućnosti biti u stanju da uradi.“ Bild der Wissenschaft

Knjigu „Medicina budućnosti“ možete pronaći od utorka, 21. jula, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.KOMENTARI

  1. Pilula za srecu kaže:

    Trend u savremenoj medicini , koja je obican biznis kao i svaki drugi biznis, i njen krajni cilj je dobra zarada koja se bazira na strahu i nevolji ljudi. Farmaceutska indrustrija je tu da pravi uvek sve bolje i efikasnije lekove, a medicina ima zadatak da kreira nove i odgovarajuce „bolesti“ prilagodjene novim lekovima. Verovali ili ne, nedavno sam video reklamu za nekakav „lek“ protiv stidljivosti deteta. TV i stampa su puni reklama za kojekakve tablete i vodice koje obecavaju pomoc protiv svih mogucih tegoba. Jedino nigde nema reklame koja kaze – Zivite zdravim zivotom, nemojte da trujete svoj organizam i manje ce vam trebati lekovi. Savremeni ljudi vode vise racuna o gorivu koju sipaju u rezervoar svog automobila, nego o hrani koju trpaju u svoj stomak. Posledice svega toga su vise nego ocigledne.

  2. Ljekarna kaže:

    Medicina i farmacija su uvek imale moć, ali nikada čovek nije bio više ovisnik o lekovima, silikonima, estetskim operacijamano no sada.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 3 =