Roman „Tuđa pravila“ Džona Irvinga u knjižarama od 28. decembra

Radnja romana „Tuđa pravila“ Džona Irvinga odvija se u ruralnim krajevima Nove Engleske u prvoj polovini dvadesetog veka.

To je priča o doktoru Vilburu Larču – svecu i ginekologu, osnivaču i upravniku sirotišta u gradiću Sent Klauds, o čoveku koji obavlja abortuse i drogira se etrom. To je takođe priča o omiljenom siročetu doktora Larča, Homeru Velsu, dečaku koga niko nikada neće usvojiti.

Kao u svim Irvingovim romanima, likovi su kompleksni, zapleti višeslojni, a raspleti neočekivani. Irving lakoćom vrsnog pripovedača, besprekornim stilom i začudnim humorom spaja naizgled nespojive sentimentalne priče i subverzivne elemente – pobačaj, preljubu, incest.

Džon Irving je rođen u Ekseteru u Nju Hempširu 1942. godine i trenutno živi u Torontu. Za roman „Svet po Garpu“ dobio je National Book Award 1981. godine, a Oskara za najbolje adaptirani scenario za „Tuđa pravila“ 2000. godine. Njegove knjige prevedene su na više od trideset pet jezika, a njegov najprodavaniji roman je „Molitva za Ovena Minija“.

Roman „Tuđa pravila“ možete pronaći od subote 28. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 20 = 22