Šta mnogo novca znači u životu?

Novi roman poznatog književnika i prevodioca Ivana Ivanjija „Milijarderovi sinovi“ nastavak je kultnog romana „Milijarder“. Pred čitaocima je priča o milijarderovim naslednicima, o preobražavajućoj sili novca, o smislu i besmislu bogatstva.

 

Nikola Vacić je ćutljiv, povučen mladić koji nema para, posao, devojku, a nema izgleda da će se uskoro njegova situacija promeniti. Nakon majčine smrti on ostaje sam u stanu na četrnaestom spratu solitera na Voždovcu i jedinu svetlu tačku u njegovom životu predstavljaju povremeni razgovori sa komšijom Vladislavom Minikom, penzionisanim profesorom komparativne književnosti.

Luj de Klontenon je samouveren, otmen vojvoda koji još nije napunio ni tridesetu a ponaša se kao da je ceo svet njegov. On živi u luksuznom stanu u osmom arondismanu u Bulevaru de Kursel u Parizu, izlazi u najelitnije restorane a devojke se oko njega otimaju.

Kad saznaju da su naslednici Vladimira Konstantinovića, najbogatijeg Banaćanina svih vremena, Nikolin i Lujev život će se preokrenuti. Pored velikog novčanog iznosa, njihov biološki otac o kome ništa nisu znali ostavio im je vulkansko ostrvo u Južnom moru.

„Verujem da je mnogim autorima naknadno žao ako na kraju svog romana ’ubiju’ glavnog junaka. Meni se to dogodilo u romanu ’Milijarder’ koji je Laguna objavila 2014. Moj junak Vadim se obogatio u svetu, ipak zavidi svojim vršnjacima u Beogradu koji žive teško, ali imaju decu i unuke. Angažuje detektive da provere da li je neka od žena sa kojima je imao ljubavne afere rodila dete, a bila isuviše ponosna da mu to kaže. ’Milijarderovi sinovi’ nastavljaju da ispituju šta mnogo novca znači u životu, da li je sreća nešto drugo“, istakao je Ivan Ivanji povodom novog romana.

Roman „Milijarderovi sinovi“ možete pronaći  u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.KOMENTARI

 1. Ris kaže:

  Večito aktuelna tema.Kad nemaš novca, grabiš da ga zaradiš, dobiješ, naslediš. Kada dodje do tebe, obraduješ mu se kao najmilijem gostu, ali vremenom spoznaš da počinje upravljati tvojim životom. Veći novac, okrutniji gospodar.

 2. croat kaže:

  Pitajte Laban uspeo je da nakrade novca za dva zivota. Doduse nebi bio Laban i da je bogat ko Bezos, ne svidja mi se bit krkan…..

 3. X-MEN kaže:

  @ croat
  Bio bi krkan ( bogat ) al ne znaš , pa ti je lakše tražiti opravdanje samom sebi za svoju mutavost… svakom ko radi sa medom ulepi prste, i drugi bi al se boje pčela, pa su im svi drugi krivi…

OSTAVITE KOMENTAR