U zagrljaju princa tame

U-zagrljaju-princa-tame

 

Kako izgleda kada mlado biće zapadne u kandže sekte i postoji li izlaz, otkriva nam Simonida Milojković u novom romanu „U zagrljaju princa tame“.

„Sekte, kultovi i manipulativni pojedinci ne nalaze se više po zabačenim kućama na obodima gradova. Taj horor je pred našim vratima“, otkriva nam Simonida. „I nije samo na pragu – sekte su ušle u naše domove! Žrtve se danas najčešće vrbuju preko društvenih mreža. Mobilni telefoni, tableti i kompjuteri nisu više samo sredstva komunikacije i informisanja. U rukama opasnih manipulatora ove korisne sprave postaju oruđe za vrbovanje žrtava i oružje za likvidaciju. Žrtve satanističkih sekti redovno dobijaju zadatak da izvrše ubistvo i samoubistvo. I žrtve onih sekti koje sebe ne smatraju satanističkim neretko počine samoubistvo usled psihičkog rastrojstva do kog dovodi ispiranje i programiranje mozga.“

Autorka bestselera „Ljubav u doba kokaina“ donosi nam zastrašujuću ljubavnu priču napisanu po istinitim događajima.

Milica nije imala dobar odnos sa sestrom, roditelji su joj razvedeni. Polazak u srednju školu za nju je šansa za novi početak. Upoznaje ljubav, upoznaje Gorana, koji je tri godine stariji. On je uvodi u sektu.

Simonida je više od dve godine istraživala delovanje sekti i napisala autentičan roman koji nam otkriva neverovatne detalje koji su široj javnosti do sada bile nepoznate.

„Sin mog druga izvršio je samoubistvo. Imao je dvadeset dve godine kada je skočio sa devetog sprata. Trinaestogodišnja ćerka moje drugarice čak jedanaest puta pokušala je da se ubije: skokom sa simsa, rezanjem vena, trovanjem, bacanjem pod automobil i skokom iz kola u pokretu. Moja drugarica, pedesetak godina stara, obesila se u svom stanu. Četrnaestogodišnji sin moje koleginice sa fakulteta tri puta je pokušao sebi da oduzme život skokom sa terase. Dok sam bila na rekreaciji na trim-stazi u Banjičkoj šumi, na razdaljini od nekoliko desetina metara mladić od dvadeset sedam godina polio se benzinom i zapalio“, otkrila nam je Simonida i dodala da je „uzrok svih ovih tragedija isti – sekta. Žrtve sektnog delovanja su svuda oko nas. Žrtve nisu tamo neki ljudi. Ne. Žrtva je naš drug, rođak, komšija, kolega… Nakon svih ovih slučajeva koji su se dešavali u mom bliskom okruženju, a neki i pred očima, rešila sam da se upoznam sa sektama i napišem roman ’U zagrljaju princa tame’.“

Osim mladih satanista, jedna junakinja u romanu, Miličina maćeha, žrtva je Nju ejdža.

„Na osnovu iskustva u radu sa žrtvama, smatram je najopasnijom sektom današnjice. Prvo jer je najrasprostranjenija, drugo jer ima mnogo lica i – poslednje, ali najvažnije – na prvi pogled uopšte ne liči na sektu.“

Simonida skoro godinu dana volontira u Organizaciji za stabilizaciju mladih „Zid“, čiji je predsednik Dimitrije Pastuović, čovek koji duže od dvadeset godina spasava ljude iz sekti.

„Kao volonter često razgovaram sa ljudima koji su još u sekti i koje hrabrimo da izađu, ali i sa onima koji su uspeli da se spasu pa danas savetuju žrtve kako da izađu iz te sobe bez vrata i prozora.“

„U zagrljaju princa tame“ nastao je na osnovu ispovesti tih ljudi a cilj je da upozori na opasnost koja je poslednjih godina postala masovna.

Roman možete pronaći od petka 23. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, na sajtu laguna.rs i na kioscima širom Srbije.

 

Simonida Milojković by Emil Čonkić

 KOMENTARI

 1. Ja kaže:

  Ima ona jedna, zove se SPC, najopasnija sekta od svih.

 2. Rođeni+Vojvođanin kaže:

  @Ja
  Ajde ne jedi g***a kad je burek jeftin! Ili baš ne možeš bez go**na!? Hmm, izgleda da si baš zavisnik od go**na!

 3. Anonimni kaže:

  Doba sekti je proslo 90e suprosle trece oko itd. Vise preferiram knjige lepse sadrzine , modernu psihlgiju itd

 4. Lou Cifer kaže:

  Javite se na 069 666 999
  Primamo nove članove.

 5. smrad i kal kaže:

  žena piše štiva za kretene, dosta je uspešna u tome i svaka joj čast na dranju glupaka

  https://www.knjizara.com/Simonida-Milojkovic-o40321

 6. Tata Mata literata kaže:

  @ smrad i kal

  Bez odgovarajuce publike nema ni odgovarajucih autora. Bez konzumiranja droge nebi bilo ni ulicnih dilera. Ako procitamo komentare na ovom sajtu, odmah nam je na osnovu vokabulara, stila pisanja i opsteg medjusobog obracanja i titulisanja, kao i izrazavanja prisutnih forumasa, savim jasno da se ovde u velikoj meri okuplja ona publika koja je stekla svoje obrazovanje i sposobnost izrazavanja u pisanoj formi, iskljucivo kroz klasicnu literaturu vrhunskih svetskih stvaralaca.

 7. X-MEN kaže:

  Doooobra ta Simonida…

 8. Yugoslavian kaže:

  Najopasniji su subotari među svim ostalim sektašima jer mogu sve da kontrolišu i internet i Instagram, Fejsbuk i sve. Teško je pobeć od njih jer imaju svoju mrežu vernika po čitavoj Srbiji. Pijavice modernog vremena.

 9. Lord Sidni kaže:

  Svet se deli na Sociopate, Psihopate, Sadiste I Subotičane.

 10. M kaže:

  Žena pise fenomenalne knjige i poučne knjige, svaka joj cast! ❤️

  Drago mi je sto imamo ovakvog pisca koji pise o društvenim anomalijama i pomaže u njihovoj prevenciji. ❤️

 11. Dr. Mr kaže:

  Sjajna je ❤️

 12. Stana kaže:

  Simonida ,svaka reč ti je zlatna!!❤️

OSTAVITE KOMENTAR

+ 77 = 81

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: