Lajko Feliks u Beogradu

Subotica – grad festivala, projekat koji predstavlja kulturnu ponudu grada Subotice, poziva Beograđane na besplatan koncert Lajka Felixa koji će biti održan u sredu, 13. oktobra, u Kulturnom centru Rex, sa početkom u 20h. Zbog velikog interesovanja, na korcet se može ući samo uz karte koje se mogu podići u ponedeljak u B92 shopu, kada će biti podeljeno pedeset puta po dve pozivnice.

Slika

Tokom svoje uspešne karijere, Lajko Feliks nastupao je sa poznatim japanskim butoh plesačem Minom Tanakom, te francuskim „Noir Desir“ sastavom, a više zajedničkih koncerata je imao i sa velikanima balkanske muzike poput Aleksandra Balaneskua ili Orkestra Bobana Markovića. Ne ograničavajući polja svoje kreativnosti, Felix piše i muziku za pozorište i filmove.


Muzika iz filma "Točkovi"

Uspešnu karijeru prate nastupi širom sveta, od Tokija, Njujorku, Londona, Amsterdama, Berlina i Praga do Budimpešte, Sarajeva i Ljubljani. Na stalnom je repertoaru pariskog Teatre de la Ville, a 2000. godine je njegov muzički nastup otvorio kulturni centar Grimaldi u Monaku. 2001. je, u okviru „Godine Mađarske“, na Festivalu u Avinjonu nastupio kao jedini muzičar. Od 2006. godine, nastupa sa stalnim saradnikom, violistom Antalom Brašnjom sa kojim će nastupiti i na koncertu u Kulturnom centru Rex.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 41 = 46

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: