Lakše kroz centar grada

Saobraćaj u centru Subotice biće u narednih nekoliko dana dodatno rasterećen. Zatvaranje ulica zbog izgradnje vovdovodne i kanalizacione mreže u proteklim mesecima neretko je stvaralo gužve u saobraćaju, a nakon otvaranja Bajnatske ulice i Bajskog puta, u narednih tri, odnosno sedam dana, za saobraćaj će biti otvorena i Lošinjska ulica, kao i drugi deo trga Žrtava Fašizma.

subotica-trg-zrtava-fasizma_660x330

Višemesečni radovi na izgradnji poveza istočnog i zapadnog vodovoda u Subotici su završeni, a u roku od nekoliko dana u saobraćaj će biti puštena Lošnjska, jedna od ulica u kojoj su izvođeni najkomplikovaniji zahvati. Ova ulica je povez najvećeg subotičkog naselja Prozivka sa Palićem, tako da se u tom pravcu više neće morati ići kroz centar grada.

„Naš plan je da 10. juna, dakle za neka tri dana ova ulica bude završena. Znači, da svi asfalterski radovi budu gotovi i onda će praktično saobraćaj biti otvoren“, kaže Goran Mijatović, rukovodilac Radne jedinice za realizaciju projekta.

Saobraćaj u samom centru dodatno će biti rasterećen i otvaranjem Trga Žrtava Fašizma. Desna strana ovog trga dugo je bila zatvorena, prvo zbog izgradnje kolektorske i vodovodne mreže, da bi po okončanju grejne sezone ovde svoje instalacije položila i Subotička toplana. U toku završni radovi, očekuje se postavljanje asfalta, a otvaranje za saobraćaj od 15. juna.

„Ovaj krak je bio značajan zbog toga što se deo vrelovoda obnovio zbog postojećih priključaka, a drugo zbog potencijalnih mogućnosti stvaranja nekih novih potrošača, znači zbog širenja našeg konzuma“, navela je Ivana Pavlović, glavna inženjerka održavanja JKP „Subotička toplana“,

Nakon otvaranja ove ulice, asfalterske mašine se sele na manje frekventne saobraćajnice, odnosno ulice Vareška, Petra Svačića, Stevana Filipovića, Augusta Cesarca i Vilmoša Harangozoa. Okončanje ovih radova se očekuje do 15. jula.

 

RTVKOMENTARI

  1. Sojic kaže:

    Setili se

  2. Erži kaže:

    ..i onda opet juriš preko 90 na sat u Lošinjskoj i niko im ništa ne može…

  3. Mc kaže:

    Ali opet je zatvorena desna strana Petefi Sandora kod Gimanzije 🙁

OSTAVITE KOMENTAR