"Lastin rep" popustio pred kišom

Krov Hale sportova koji predstavlja još jedan od simbola Subotice po kome sportisti koji su dolazili ovamo sigurno pamte naš grad, nije izdržao obilne padavine proteklih dana. Svi koji su juče i preključe nameravali trenirati u hali, zatekli su kante raspoređene po terenu koje su skupljale vodu. Došlo je do prokišnjavanja koje će biti teško sanirati.
Slika
Problem je utoliko veći što se približava početak sezona u sportovima koji se igraju pod krovom, a dolazi i jesen kada će količina padavina biti još već. I onda sledi uobičajena priča, para za radove naravno nema. Zoran Kalinić, direktor JP "Stadion" kaže da nema sredstava za ovakve nepredviđene troškove i da čekaju da osiguravajuća društva odrade svoje obaveze, a svi znamo koliko je "lako i brzo" moguće naplatiti se od osiguranja.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Ja se samo bojim da ne dodjemu u situaciju da nas zbog nebrige rekonstrukcija objekta kosta vise nego izgradnja novog.

 2. coyote kaže:

  Kakva nam je sportska infrastruktura, takvan nam je i sport i sportski radnici u njemu. Na veoma niskom nivou.

 3. Beli kaže:

  Ne treba biti veliki znalac pa da se konstatuje da su opet totalni nestručnjaci na delu. G. Kalinić , koji zavređuje duboko poštovanje zarad svojih sportskih uspeha , uhvatio se u političko kolo koje će ga totalno devastirati . Ukrašće mu sav sportski dignitet gurajući ga u poslove za koje nije vičan. Stručni ljudi su gurnuti u stranu ( npr. ing. Biro ) a kolo vodi veterinar Romić koji kao što vidite vrlo uspešno " razvaljuje" JP Stadion. Pošto je VMS kadar ubačen je kod rvača kao predsednik , valjda kao branitelj linija uticaja !!?
  Za krov je upozoravano još proletos . Odgovor je bio da će se to uzeti u obzir iduće godine. Verovatno će radnici ove zime stajati sa metlama na krovu i terati kišne i snežne oblake .

 4. EagleX kaže:

  Po mom misljenju jedino resenje za Halu sportova je da se ona srusi i sagradi potpuno nova ( i to manja arena kapaciteta od 5.000 do 10.000 mesta).
  Hala sportova je uvek bila lepa, podsecala je na neku Le Korbizijevu gradjevinu, ali danas, pogotovo sa plavom kockom ispred izgleda na neki fabricki pogon.

 5. Markes kaže:

  Slobodno misli tako, ali nemoj na glas da izgovaras jer ce nekom od gradskih oca pasti na pamet da krene u rusenje, sto ce se kobno zavrsiti po samu sportsku halu. ;)

  Beli, :yes: za konstataciju.

 6. djomla kaže:

  EagleX, mislim da nismo trenutno u situaciji da bilo sta rusimo u ovom gradu jer ga prosto nismo ni izgradili da bi ga rusili i gradili novo.

  Bolje resenje je sagraditi novu, a ovu ostaviti i onda svi sportisti koji imaju potrebe za halom, imaju mesta. A najrealnije resenje je na vreme zakrpiti krov, i napraviti projekat rekonstrukcije i izgradnje tribna, koji bi se mogao realizovati u narednih 5 do 10 godina.

  Sto se tice kocke, bice to sjajan bilbord na kome ce buduci predsednicki kandidati moci staviti svoj osmeh koji ce se Radijalcem prozimati sve do Gradske kuce.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 79 = 84

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: