Latino-američki koncert uz Garden quartet

Povodom pet godina postojanja i rada Garden Quarteta održaće se svečani koncert u Velikoj većnici Gradske kuće 1. juna u 20h

Kvartet će nastupini sa Goranom Evetovićem u okviru programa Astor Piazzolla. Radi se o programo latino-američke muzike koju su već Subotičani bili u prilici da čuju, ali kako kažu "u nekom novom aranžmanu". – Reč je o tome da se u postojeći aranžman ubaci i set bubnjeva i raznih udaraljki i da pokušamo da koncert učinimo zanimljivijim i da bude u nekom novom ruhu – rekao je Goran Evetović, profesor Muzičke škole.

Kako je najavio Imre Tot, jedan od članova kvarteta, ove godine će svečanu zahvalnicu dobiti Jožef Golšnit koji je mnogo pomogao kvartetu prilikom organizovanja značajnih koncerata u Srbiji i inostranstvu.

Slika

Članovi Garden Quarteta su mladi umetnici, koji su se školovali u najelitnijim umetničkim ustanovama u regiji, a iskustvo su stekli u najboljim kamernim i simfonijskim orkestrima.

Na repertoaru gudačkog ansambla su dela iz perioda renesanse, baroka, klasicizma, romantizma, kao i dela kompozitora XX veka. Članovi Garden Quartet-a osim pomenutog vrlo rado sviraju jazz, swing i ragtime obrade.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 62 = 65

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: