Pogrešne informacija o napadu u Severu

Po ko zna koji put se pogrešne informacije plasiraju o ATB Severu.

 

Vest pod naslovon “Grubo napadnut Snidler, prvi čovek ATB grupe” već u samom nazivu nosi neistinu koja je u velikoj meri nanela štetu ATB Severu.

Naime, po pisanju pojedinih medija, došlo je do rasprave između Milade Vilove, pravne zastupnice firme Motorenwerke i člana Industrijskog sindikata Srbije Dragana Vasića, što jeste tačna informacija. Međutim, nije bilo verbalnog niti bilo kakvog drugog sukoba sa Andreasom Snidlerom, a posebno nije “grubo napadnut”.

 

U jednom konfuznom tekstu koji stoji ispod naslova, a koji nema veze sa istim iznosi se stav Industrijskog sindikata Srbije koji u firmi Motorenwerke nema nijednog člana.

 

Ovakve informacije, koje se plasiraju kao posledica nedovoljne upućenosti medija, nanose veliku štetu i stvaraju pogrešnu sliku pre svega o radnicima u kompaniji.

 

Motorenwerke

 

Motorenwerke je firma nastala nakon što je ATB Sever, ugasio pogon malih motor. Tada je oko pedesetak radnika prešlo u novoosnovanu firmu koja takođe radi u okviru ATB grupe. Proizvodnja se sprovodi u istom pogonu (popularna “dvojka”) i po istom programu koji je do tada važio. Pri osnivanju firme Motorenwerke, do tada zaposlena Milada Vilova je imenovana za pravnog zastupnika.

 

Krupne promene u Severu

 

Decembra prošle godine je do tada generalni direktor ATB Severa, Ernst Bruner podneo ostavku. Od njega je zatraženo da na pomenutoj funkciji ostane narednih šest meseci, nakon čega je od strane ATB grupe, na to mesto imenovan Milorad Vasić. Takođe, tehnički direktor Savo Mitrović je tokom ovog meseca napustio kompaniju.

 

Predstavljanje novog direktora i nove poslovne politike firme obavljeno je u petak  21.6. kada je radnicima prezentovana nova strategija poslovanja koja za cilj ima razvoj ATB Severa u okviru ATB grupe.KOMENTARI

 1. JimmyQ kaže:

  Nek tuže medije i izvuku korist! Kod nas mediji očigledno mogu da te klevetaju do mile volje…Pitanje šta je sa zakonom koj se odnosi na klevetu i za koga ona vredi?!A lova radicima u džep molim lepo 🙂

 2. Mister No kaže:

  Kakva država takvo informisanje.Kadija te tuži, kadija ti sudi.Plač majke Božje. 😥

 3. koma kaže:

  Pogresne informacije su svojevremeno plasirane i za Mlekaru, Fidelinku…

 4. Anonimni kaže:

  JimmyQ:

  Nek tuže medije i izvuku korist! Kod nas mediji očigledno mogu da te klevetaju do mile volje…Pitanje šta je sa zakonom koj se odnosi na klevetu i za koga ona vredi?!A lova radicima u džep molim lepo :)

  Severu nije do suda i sudnice, a i nemaju vremena da se bave mizernim stvarima na lokalu.

 5. moderator kaže:

  “Senzacionalizam” prodaje robu, a da li je istina ili ne koga briga. Bitno da je neko pretucen, opljackan, ubijen, da se zapalio, da je nekoga pokrao ili da je optužen za kriminal. To je cilj i svrha postojanja medija danas. 

  A ti nesrecnici ni ne znaju gde je Sever. 

 6. gajeva kaže:

  kako severu nije do suda kad vodi sporove sa preko hiljadu bivsih radnika severa.i to uspesno.

   

 7. Budimo realni kaže:

  :

  JimmyQ:

  Nek tuže medije i izvuku korist! Kod nas mediji očigledno mogu da te klevetaju do mile volje…Pitanje šta je sa zakonom koj se odnosi na klevetu i za koga ona vredi?!A lova radicima u džep molim lepo :)

   

  Severu nije do suda i sudnice, a i nemaju vremena da se bave mizernim stvarima na lokalu.

   “Severu nije do suda i sudnice, a i nemaju vremena da se bave mizernim stvarima na lokalu”. Nemaju u Severu vremena ni da se bave tako mizernim STVARIMA kao što su radnici koji su ostali bez posla, upropašćenom i pokradenom (čitaj: PRIVATIZOVANOM) fabrikom, industrijskim GIGANTOM koji je postao patuljak…nizašta nemaju vremena – samo da Švabe izvuku što se još može izvući – pa smo onda zreli za eu-ropsku zajednicu!

OSTAVITE KOMENTAR