LDP: godinu dana čekanja kod očnog

U oftamološkoj ambulanti Opšte bolnice Subotica, pacijentima sa uputom se zakazuje termin za pregled tek u avgustu 2012. godine!

.

.

Tim povodom se oglasio gradski odbor LDPa koji postavlja pitanje Direktoru, Upravnom I Nadzornom odboru Opšte bolnice Subotica, kao i Gradonačelniku i rukovodstvu Grada Subotice: kako građani ovog grada, koji svakog meseca od svojih  zarada izdvajaju  ne male sume za zdravstveno osiguranje, mogu da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu kada za običan očni pregled treba da čekaju godinu dana? U ovoj situaciji najviše trpe najslabiji – deca i mladi, penzioneri i naravno, oni najbrojniji, koji nemaju novca da plate usluge privatnog zdravstvenog sektora.

.

U LDPu smatraju da gradonačelnik mora biti zainteresovan za lokalni sistem zdravstvene zaštite i da mora ponudi pomoć Opštoj bolnici Subotica u rešavanju problema nedostatka lekara specijalista. To je njegova i dužnost Grada prema sugrađanima koji su ih izabrali, bez obzira na zakonom propisane nadležnosti.

.

Grad ima dovoljno sredstava da određenim izdvajanjima omogući dovođenje dovoljnog broja lekara specijalista, što bi mučno stanje pregleda u oftamološkoj ambulanti učinilo ružnom prošlošću. Jer, ovde se ne radi o specifičnim i retkim znanjima i veštinama, već o minimalnim obaveznim sadržajima zdravstvene zaštite, koje je moguće lako rešiti uz stipendije i druge oblike podrške stučnom obrazovanju, a u ovim troškovima može da učestvuje i Grad i tako direktno pomogne svojim sugrađanima.

. 

LDP takođe poziva Upravni odbor Opšte bolnice Subotica da hitno traži od Direktora ove ustanove šestomesečni izveštaj o radu i poslovanju bolnice, da shodno izveštaju preduzme korake za što brže rešavanje ovog problema i da pozovu Grad da pomogne u rešavanju problema shodno svojim mogućnostima.KOMENTARI

 1. Mile protiv tranzicije kaže:

  Kakve veze gradonacelnik ima sa bolnicom? Nemate za sta da ga kritikujete pa lupate gluposti

 2. rax kaže:

  super tema, napokon da se neko javi na ovu temu, zdravstvo u subotici je katastrofa. higijena u bolnici je takva, da bi je u nekoj normalnoj drzavi ne zatvorili, vec bi je zapalili. vecina pacijenata, koji budu podrvgnuti nekoj hirurskoj intervenciji izlazi iz bolnice beh nogu ili ruku, a ako ne kroz neko vreme se vraca u bolnicu jer je doslo do postoperativnih komplikacija. suboticka bolnica je leglo multiresistentnih, predpostavljam staphylokokka. lekari su uglavnom drski i bezobrazni kao i ostalo osoblje, to je moje iskustvo. mojoj cerki nisu znali da ustanove atipicnu upalu pluca, vec su nas slali kuci da skidamo temperaturu, dezurni pediater je bio toliko slobodan da se cak i svadja samnom, jer sam trazila prava pacijenata, nista extra. srecom, pa se iste noci pojavio svinjski grip u srbiji, tako je moja cerka izbegla najgore, a sve zbog super lekara. ovu temu jako treba prodiskutovati. ja bih podrzavala i organizaciju peticije ili sl. na racun suboticke bolnice.

 3. gabriela kaže:

  preteraše sa godinu dana čekanja….

 4. Milan kaže:

  Suboticko zdravstvo i policija su za eliminisanje po kratkom kineskom modelu.

 5. Posmatrač kaže:

  Pa gde su i zašto otišli toliki oftalmolozi koji su specijalizirali u subotičkoj bolnici u zadnjih 20 godina?

 6. Mića kaže:

  Možemo mi tražiti od upravog odbora do sutra da rešavaju probleme a svima je jasno da od toga nema ništa. Svi ti lekari rade po privatnim klinikama jer imaju „normu“ u bolnici. Kad odete do njih privatno konkretno mislim na oftamološki pregled gde sam ja bio u kući zdravlja skinu vam i ono malo kože što je ostalo na leđima.Pre odlaska na pregled pitate koliko to košta, ljubazno vam kažu 1200 dinži a ako se šire zenice tada 1800. Naravno zenice se moraju širiti da bi doktorka bolje videla u čemu je problem i posle toga slede 2 ultrazvuka gde ona ne govori da se to posebno plaća nit vas pita dali vi to želite, a želite jer ona radi svoj posao savesno, pa meri očni pritisak i da ne tupim dalje iznenađenje na kartoteci. Citiram: „imali ste ultrazvuk levog oka 3.000 din, desnog takođe 3.000 din, pa kaže matematika 3.000+3.000+1.800 što ukupno iznosi 7.800,00 dinara. Vrata su dosta siroka ali ih nisam iz prve uspeo naći. Hipokratova zakletva i dalje stoji vidno na zidu a preovladao je ipak profit dragi moji sugrađani.

 7. Posmatrač kaže:

  Masoni drže privatni oftalmološki biznis.Tako je svugde u svetu.

 8. JovaToYou kaže:

  Subotička bolnica je leglo sitnih i krupnih kriminalaca,
  svaki dan se u njoj izvrši bar jedno krivično delo.
  Od primanj-davanja mita do ne savesnog lečenja.
  Primera ima mnogo.
  Koristiti se tuđom nesrećom je izuzetna drskost i nečovečnost!

 9. LajcoDer kaže:

  Bicanin i ljudi oko njega pišu sebi ogromen plate proverite 900 000 dinara !!! ………alo narode!!!!!!!!!!…

OSTAVITE KOMENTAR