Ledena dvorana u Subotici

Krajem prožle godine, Izvržno veće Vojvodine je dalo saglasnos za sprovođenje javne nabavke za projekat Ledene dvorane u Subotici. Ovih dana je u poseti gradu bio i predsednikom Međunarodnog saveza hokeja na ledu (IHF) Reneom Faselom, kome je predstavljen i sam projekat. Čak šta više, pojedini mediji su preneli i vest da je usledilo i postavljanje kamena temeljca u Dudavoj šumi na budućem mestu objekta.

Vest sa Tanjuga 12.1.2010.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši razgovarao je danas u Novom Sadu s predsednikom Međunarodnog saveza hokeja na ledu (IHF) Reneom Faselom o mogućnostima izgradnje hala za zimske sportove u Subotici i Novom Sadu, navodi se u saopštenju Kabineta predsednika pokrajinskog parlamenta.
Egereši je istakao da se zajedničkim naporima pokrajinskih i republičkih organa, kao i lokalnih samouprava i sportskih udruženja, mogu poboljšati uslovi za razvoj sportova na ledu. Prema njegovim rečima, ukoliko se toj inicijativi bude prišlo sistematično i stručno radilo, postoji mogućnost da se određena sredstva dobiju i od različitih evropskih institucija i fondova.
Predsednik Hokejaškog saveza Vojvodine Imre Kern je ukazao na loše uslove za razvoj sportova na ledu, koji se najviše ogledaju u nedostatku ledenih hala, pa samim tim i malom broju klubova, sportista i stručnog kadra. On je u tom kontekstu dodao da se već počelo s realizacijom ideje o izgradnji dve sportske ledene hale u Subotici i u Novom Sadu, uz udruženu pomoć pokrajinske vlade, Ministarstva omladine i sporta i lokalnih samouprava.
Fasel je obećao da će IHF pružiti svu neophodnu stručnu i stratešku pomoć kako bi mladi ljudi u našoj zemlji dobili priliku da se bave i upoznaju s hokejom na ledu, ali i drugim sportovima poput brzog i umetničkog klizanja i karlinga.
Uvaženi sportski diplomata je ocenio da je za sportsku zemlju kakva je Srbija, u kojoj dominiraju upravo timski sportovi, velika šteta što za sada ne postoje odgovarajući uslovi za razvoj sportova na ledu.
"U stvaranju tih uslova zajednički moraju da rade političari, sportski radnici, olimpijski komiteti i drugi", rekao je Fasel.


KOMENTARI

  1. Markes kaže:

    Haha, još jedna zabluda u gradu. Pitam se dokle?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 41 = 49

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: