Legalizovana polovina objekata

U Subotici je legalizovana skoro polovina prijavljenih nelegalnih objekata, što je znatno veći procenat u odnosu na ostatak Srbije, izjavio je šef službe za građevinarstvo u Gradskoj upravi Subotica Zoran Ćopić.

 

On je precizirao da je od 16.000 prijavljenih nelegalnih objekata u Subotici, legalizovano njih oko 7.500, odnosno 45 odsto, dodajući da se procenat legalizovanih objekata na nivou Srbije kreće ispod 10 odsto.

 

“Predmet legalizacije su uglavnom manji pomoćni porodični objekti, dok je u slučaju nelegalnih industrijskih i poslovnih objekata stanje u Subotici takođe mnogo bolje u odnosu na ostatak Srbije”, rekao je Ćopić.

 

On podseća da legalizacija traje već skoro deset godina, tačnije da je započeta 2003. godine, te da je do sada postojalo više rokova za ovaj posao.

 

“Rokovi su prilično ’elastični’, uglavnom zbog finansija vlasnika koji legalizuju objekte, tako da ponekad i čekamo na nastavak procedure. Međutim, kompletirane predmete u vrlo kratkom roku završavamo”, kaže Čopić.

 

On je objasnio da postoji veliki broj nekompletiranih predmeta legalizacije, gde se čeka da vlasnici prikupe neophodan novac, dokumentaciju, zatim rešavanje pitanja suvlasništva, gradnje na više parcela i slično.

 

Dnevni akterKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR