Lenard Lacko državni šampion u bilijaru

Posle olimpijskog zlata i srebra, svetskih i evropskih šampionskih i vicešampionskih titula, kao i naslova državnih prvaka, krajem godine u Suboticu je stigla još jedna šampionska titula. Lenard Lacko postao je državni šampion u bilijaru.

bilijar,-wide-jpg_660x330

Još od 1998. godine Lenard Lacko svoju ljubav prema bilijaru podigao je na viši nivo, odnosno prema njemu se odnosi kao i svi drugi sportisti, što podrazumeva treninge i takmičenja. Već te godine osvojio je treće mesto na juniorskom šampionatu države, a tri godine kasnije i među seniorima. Nakon toga počinje da se takmiči u okviru bilijar kluba u Segedinu, gde je bio tri puta bio ekipni prvak Mađarske. Između uspeha bilo je i padova zbog izostanka podrške i mogućnosti za dalja takmičenja.

“Pored segedinske ekipe, ja trenutno u Srbiji igram za klub iz Novog Sada jer, na žalost, Subotica već dosta dugo, nekih osam godina možda, nema svoj bilijar klub. Ljudi koji se ovde bave bilijarom, kao ja, morali su da nađu neke klubove iz raznih delova Srbije, recimo neko igra za Čačak, ja recimo igram za novosadski “Bilijar Top tim” klub i to je dosta žalosno jer je Subotica nekada treća sila bilijara u Srbiji”, kaže on.

I pored toga titula je u Subotici. Pre desetak dana na četvrtom državnom turniru za seniore, u konkurenciji 70-ak igrača, među kojima su bili prvo i drugoplasirani sa rang liste, u disciplini “ten ball”, Lacko je osvojio titulu.

“Igrao sam sa jednim starim prijateljem koji je takođe kao ja prvi put ušao u finale državnog prvenstva i igrali smo jedan dobar meč, gde sam uspeo i njega da pobedim, tako da sam sada na ovom turniru bio državni prvak Srbije”, dodaje Lacko.

Možda će ova titula ohrabriti ostale ljubitelje bilijara da se ozbiljnije posvete ovom sportu, ali i moguće sponzore da ulože sredstva kako bi se Subotica u svetu bilijara vratila na grane na kojima je bila.KOMENTARI

 1. kugli kaže:

  Hallotta?
  Buzera VB lesz Leszboszon! 🙂
  BUÉK!

 2. Ja sam dero ove lokalne pacere kako k kaže:

  Napred shampione!

  Ja sam dero ove lokalne pacere sto bi igrali za pare (medjusobno) ko mis u cardaku!

  Imas srice da nisam tusta zainteresovan za taj sport.

OSTAVITE KOMENTAR