Leon Hemi – subotički delfin

Devetogodišnji Leon Hemi takmiči se u plivanju tek dve godine, a osvojio je već oko 100 medalja. Prošlu i ovu godinu obeležio je i titulama najboljeg plivača u kategoriji do 10 godina.

Član PK “Spartak” Subotica i odličan đak trećeg razreda neverovatnom brzinom popravlja rezultate i nema takmičenje iza sebe na kojem nije osvojio medalju. Kažu da odličja osvaja na treninzima, a na takmičenja odlazi po njih.

Leon se u grupi sjajne generacije subotičkih delfina izdvaja i po tome što je u Mađarskoj, koja mnogo ulaže u plivanje, u žestokoj konkurenciji uzeo čak četiri zlata i jedno srebro, dok se u Hrvatskoj okitio sa dva srebra i dve bronze.

– Medalja nije uvek merilo vrednosti, ali vremena koja Leon isplivava se mogu uporediti sa svetskim rezultatima. Njegovi rezultati su pokazatelj uspeha koji tek slede. U ovom trenutku treba da se diči medaljama, jer ih zaista zaslužuje – kaže Milan Jovanović, trener.

Svaki dan pliva, a triput nedeljno ima i suve treninge.

– Leon je vođa svoje generacije. Posvećen je i vrlo disciplinovan. Ima odlike vrhunskih plivača, a on jeste vrhunsko dete i korektan je sportista. Spreman je uvek da pomogne drugoj deci – kaže Milan Jovanović.

Sportski uzori su mu Danilo Dulić i Andrej Barna, izuzetni plivači „Spartakove“ škole.

– Trenirao sam godinu dana pre nego što sam otišao na prvo takmičenje, a posle drugog sam osvojio medalju. Pre takmičenja se koncentrišem i poslušam trenera koji me savetuje. Zahvaljujući plivanju naučio sam šta je fer-plej – priča Leon.

BLICKOMENTARI

 1. Margita Stracenski kaže:

  Ovaj deran ce daleko dogurati .Za koju godinu cemo ga gledati na olimpijskim igrama

 2. Makljar kaže:

  Ovde je zaslužan talenat detetov i briga gospodina Nebojše Crnogorca koji sve ovo vodi..

 3. gladijatori kaže:

  Da li je ovo gladijatorstvo u sportu?
  I u plivanje je ušlo.
  Treba ukinuti rekorde do 15-e godine ili više čak.
  Deca od 9 i 10 godina ne treba da se toliko eksploatišu,ali tu su roditelji da to primete kao prvo.

OSTAVITE KOMENTAR