Lepi na +40 i glamurozni

U ovim tropskim danima nije lako imati savršenu frizuru i šminku. Ali, niko ne bi trebao da dozvoli da mu vrućima pokvari raspoloženje ili izgled. Ujutru kada kreću na posao ili na kafu u grad sa prijateljima Subotičanke su uglavnom savršeno sređene, ali već nakon sat vremena kada dođe +36 lice se sjaji, a šminka topi što može da deluje neuredno. Zato ćemo vam dati nekoliko saveta, kada da na +40 ostanete lepi i sveži.

 

Gel umesto kreme

 

Kada ujutro očistite lice, ne zaboravite da hidrirate kožu – u suprotnom, ona će presušiti i taj manjak vlage pokušaće da nadoknadi izlučivanjem sebuma. Zato u vrelim danima umesto kreme koristite gel.

 

Piling


Ako vaša koža zahteva „pilingovanje“ bar jednom mesečno, sada to možete da radite dva puta u toku meseca – ali ovaj put birajte blaže preparate, koji minimalno isušuju kožu.

 

Tonirana krema

 

Leti treba smanjiti količinu šminke na licu. Tečni puder zamenite toniranom kremom, a šminku nemojte fiksirati puderom u prahu jer ćete – kad se pomeša sa znojem i masnoćom – samo napraviti „blato“ na licu.

 

Emulzija za noć

 

Ako ste do sada noću koristili kremu, sada nabavite losion ili emulziju. Obilno korišćenje noćne kreme leti rezultira masnom i umornom kožom.

 

Maska

 

Za svež letnji izgled, bar jednom sedmično, stavite masku na lice, najbolje one na bazi prirodne gline, koja čisti i apsorbuje masnoće i deluje antiseptički.

 

Čišćenje

 

Dermatolozi i kozmetičari savetuju da se lice čisti dva puta dnevno – ujutro i uveče. Kad je vruće, možemo to da uradimo i nakon jakog znojenja – makar to bilo i treći put tog dana. Zato obavezno treba koristiti što blaže preparate, nemasnih tekstura.

 

Što se tiče frizure za portal GradSubotica , vlasnica salona „Showroom by Nataša“, Nataša Dulić kaže da treba da se koriste preparati protiv UV zračanje. Moderne su lepršave frizure, rekla je Nataša prilikom revija frizura pod nazivom „Glamur“. Modeli su nosili haljine subotičke kreatorke Adrijane Lušezi, a frizure su osmislile  Nevena Ivić i Jelena Jeftić, kojima je to ujedno bio i završni rad za uspešno završenu školu za frizerke.

 

Salon Showroom je registrovan kao Edukativni centar za frizere, kozmetičare i estetičare. U protekle tri godine diplomu je dobilo desetak Subotičanki koje su odlučile da se bave ovim poslom.

 

Modeli su nosili haljine poznate subotičke kreatorke Adrijane Lušezi, koja je i sama bila model. U ovim vrelim danima preporuka je da se nosi odeća laganih materijala.

 

Nakon revije usledio je koktel i druženje. Od jeseni, pored redovne škole, deca iz Školskog centara za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica imaće priliku da dolaze na praksu u salon.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR