Lepo vreme izvelo ljude na Palić

Berbanski dani su manifestacija koja se kao i prethodnih godina tradicionalno održala na Paliću povodom završetka radova u voćnjacima i vinogradima.

 

Proslavlja ne samo berbu grožđa već svih plodova koji dospevaju početkom jeseni, pa su tako ovogodišnji Berbanski dana sadržali i izložbu voća i  povrća, izložbu i degustaciju vina na Velikoj terasi, berbansku pijacu, izložbu medara i cveća ali i prodaju raznoraznih suvenira, proizvoda domaće radinost i starih zanata. Nezaobilazni su bili i prodavci slatkiša i kurtoš kolača (kürtőskalács).

 

Lepo nedeljno popodne je učinilo svoje i izvelo Subotičane ali i goste iz drugih gradova na Palić gde su pored Berbanskih dana posetili i Zoo vrt.

 

Fijat 500L nova nacionalna klasa

 

Gostiju je bilo i na Ženskom štrandu gde su mnogi uživali kraj jezera

 

 

 KOMENTARI

 1. Ivan kaže:

  kakvog li rugla od kafica?
  stolice: imitacija ratana, skaj i plastika. za svakog ponesto. boje se nesto ne slazu ali barem materijali sljakaju… 😯
  a tek suncobrani??  
  parada neukusa. 

 2. milje kaže:

  Lepo vreme je izmamilo veliki broj naših sugrađana da prošetaju i da uživaju u raznoraznim đakonijama u turističkom delu Palića.
  Oni koji su slučajno ili namerno odlučili da prošetaju od turističkog dela Palića na ručak u restoran “Akac” koji verovatno nije u turističkom delu Palića ( na početku Zelengorske ulice ), i oni koji su zahvaljujući lepom vremenu već sedeli u bašti pomenutog restorana i uživali u hrani, mogli su da “uživaju” i u ovom

  Da ne bude zabune ovo se dešava u nedelju oko 13,30.
  Istovar iz ovakvih cisterni je normalna pojava na tom mestu i to očigledno nikom ne smeta. Pa kad nikom ne smeta onda ajde da istovaramo G…A i nedeljom !!!
  E sad se postavlja pitanje ko je nadležan za ovo?
  Koliko sam shvatio iz ranijih komentara i članaka, komunalna policija je uglavnom zadužena za ništa, redovnoj policiji to nije u delokrugu posla, raznorazne inspekcije misle da nije u njihovoj nadležnosti.
  A Vi dragi Palićani koji stanujete zapadno od Zelengorske ulice i prolazite tim putem kad idete u prodavnicu, nemojte da se nervirate, jer to nije turistički deo Palića, i tu može da radi ko šta hoće.

 3. Ekolog kaže:

  @milje
  Prosto ne bih poverovao, da ovo niste snimili.
  To je stvarno sadržaj iz neke septičke jame ili nešto slično ??????
  Jer ako je TO stvarno TO, onda smo u velikim g*****a, jer predpostavljam da to puštaju u šahtu za odvod kišnice prilikom padavina, tako mi deluje sa fotografije. A to se onda direktno uliva u jezero Palić, bez ikakvog prečišćavanja.
  Ako je to stvarno tako, onda ni nije čudo što je jezero zagađeno.
  Samo mi nije jasno kako niko od nadležnih ne reaguje, pa kakve službe rade ovde kod nas i čemu služe.
  U Nemačkoj samo da ti se prospe ulje iz motora automobila negde, i neko to primeti i prijavi, a da nisi sanirao štetu, tako te rebnu sa kaznom, da se samo vrtiš. A tamo se radi o slučajnom aktu bez sanacije istog, kazniće te već samo zato što nisi uklonio uljnu fleku.
  A kod nas namerno rade ovo iz dana u dan, bez ikakvih sankcija ????? 
   

 4. Pakster kaže:

  Neću da branim čoveka jer to stvarno nije uredu što radi trebalo bi da nosi na prešistač.
  To više ne ulazi u jezero Palić već u Ludaško jezero kroz kanal!

OSTAVITE KOMENTAR