Lepo vreme produžilo građevinsku sezonu

Na više lokacija u gradu se trenutno veoma aktivno gradi. Neobično toplo vreme u oktobru i novembru produžilo je građevisku sezonu i omogućili građevincima da odrade dobar deo posla i pripreme gradilišta za zimski period. Kraći dan i niže temperature će zasigurno usporiti radove koji će se mahom preseliti u unutrašnjost zgrada.

 

Pojedine zgrade će biti useljene do Nove godine.

 

U Kertvarošu se privodi zgrada u Kireškoj.

Kireska

 

Radovi na susednom placu

Kireska 2

 

U Plitvičkoj je Dunavcoop završio sa spoljnim malterisanjem objekta i u narednom periodu se očekuje početak ugradnje stolarije. U unutrašnjosti objekta se razvodi grejanje i električne instalacije.

Plitvicka 1

Plitvicka 2

 

Očekuje se da tokom decembra meseca dođe do ograđivanja placa na početku Frankopanske. Radovi na ovoj atraktivnoj lokaciji na Radijalcu trebalo bi da počnu sa početkom iduće građevinske sezone.

Frankopanska

 

Inkomerc u Frankopanskoj privodi radove na fasadi. Izbor boja je identičan susednim zgradama sa kojima će činiti jedinstvenu celinu.

 

U toku je i ugradnja stolarije ali i završni radovi u unutrašnjosti i radovi na razvođenju instalacija.

Inkomerc

Inkomerc 2

 

U ulici Henrika Sjenkjeviča

Merit

 

U Vase Stajića je završeno zidanje spratova.

Vase Stajic

 

Kod Autobuske stanice se radi na zidanju prvog sprata

Sencanski put

 

DG završio izgradnju svoje treće lamele u bloku na uglu Blaška Rajića i Prvomajske.

Blaska RajicA

Blaska RajicA 2 Blaska RajicA 3

 

Su-prospect je u fazi završetka svoje zgrade u Matije Gupca. Ostali su radovi na uređenju okoline i dvorišta.

 mATIJE gUBCA

Matije Gubca 2

Matije Gubca 3KOMENTARI

 1. Hmmm kaže:

  Grozan parket… taj lak se samo jos kod nas i u Albaniji koristi..otrov

 2. Pametnjaković kaže:

  Na uglu ulica Vase Stajića i Đure Đakovića, kako su krenuli da grade zgradu na 6 spratova, mogli su da produže barem još 5-6 spratova ili još i više, od viška glava ne boli.

  Samo mi nije jasno ko im dade dozvolu za gradnju šestospratnice, pored zgrada koje su sve daleko niže od ove zgrade.

  I nešto mi bode oči, kao da su sa gradnjom malo izišli u profil ulice koji metar, e sad ne znam kako će tamo da ide biciklistička staza i redovan trotoar, baš me zanima na čega će to sve da liči kada bude gotovo.

  Od Interšpeda pa do ulice Đure Đakovića, skoro svaka nova zgrada koja je ovih godina građena, je za koji metar bliže kolovozu.

  Izem ti urbaniste koji su dozvolili da jedna ulica nije iste širine na početku i na kraju, a što je najveći apsurd je to da je na početku ulica najuža.

  Ko ne veruje, neka ode i snimi situaciju, ne lupetam gluposti.

  Posle se čudimo da nam ulice idu tako bezveze, ajde, nekada je tako bilo, ali ovo je sve novogradnja, ne bi smelo tako.

  Nikada mi nećemo moći ličiti ni na Novi Sad ni na Segedin, jer se i dalje gradi skoro kao nekada, kao da nisu propisani neki kriterijumi za gradnju, kao da nema urbanističkog plana, ili je tamo nešto nedorečeno, pa se ovako gradi.

 3. Ivica kaže:

   

  Pametnjaković:

  Nikada mi nećemo moći ličiti ni na Novi Sad ni na Segedin, jer se i dalje gradi skoro kao nekada, kao da nisu propisani neki kriterijumi za gradnju, kao da nema urbanističkog plana, ili je tamo nešto nedorečeno, pa se ovako gradi.

   

   

  Kada si poslednji put bio u NS-u? Ova ulica ti je primer urbanističkog, građevinskog i arhitektonskog haosa i đubreta koji vlada tim gradom već 15-tak godina. Srećom pa nemamo mnogo sličnih.

  Za sve ostalo slažem, ova zgrada je incident koji se, nadam se, neće ponoviti u našem gradu. Nije to ni šestospratnica, već je investitor vešto izigrao pojam potkrovlja, a sve od prvog sprata isturio za više od metar u odnosu na prizemlje. I na kraju sedneš i skontaš da je sve po propisima, pošto su isti puni rupa.

 4. djomla kaže:

  Po planu Detaljne regulacije Centar grada zona I, stoji da je zgrada izgrađena na uglu ulica Vase Stajić i Đure Đaković, isturena u odnosu na već izgrađene zgrade u Vase Stajić za 5 metara.

  Do zelenog pojasa i parking mesta se ostavlja trotoar u širini od 4,88m i nije predviđena biciklistička staza iz razloga što ona ne postoji ni u drugom delu ulice Vase Stajić.

  Dubina objekta je 14m.

  Takođe u planu se navodi da je visina strehe 17,5 metara prema ulici Vase Stajić i 14,5 metara prema ulici Đure Đaković u delu gde se spaja sa zgradom Vojputa.

  Ulica Vase Stajić, nema posebnu traku za skretanje u levo.

  Treba otici na lice mesta i premeriti sve paramtre, da li su u skladu sa aktuelnim planom.

   

  Ova zgrade je preglomazna i plan treba korigovati. Ali se sa tim planom otislo u corsokak i nece se iz njega izvuci bar jos nekoliko godina. Takodje treba uvesti jos pravilo o izgledu fasade.

OSTAVITE KOMENTAR