Letnja škola urbanizma

U Kragujevcu je od 14 -16. maja 2015. održan međunarodni naučno-stručni skup „11. letnja škola urbanizma“. Skup je organizovalo Udruženje urbanista republike Srbije i Republički geodetski Zavod u saradnji sa GIZ / AMBERO / ICON. a pod pokroviteljstvom Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Kragujevca i Inženjerske komore Srbije.

trklja

Teme ovogodišnjeg susreta su se odnosile na potrebu izrade Planske dokumentacije, aspekti urbane politike kao i razmatranje misljenja i stavova oko izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o državnom premeru i katastru.

Tokom sva tri dana, učesnici su imali priliku da čuju razmišljanja vodećih ljudi u oblasti urbanizma, prostornog planiranja koji su kroz svoje radove prezentovali i lična iskustva iz svojih sredina u kojima rade. Skupu je pisustvovalo preko 150 polaznika i predavača kako iz Srbije tako i iz zemalja regiona – Slovenije, BiH, Hrvatske, Makedonije.

Grad Suboticu su predstavljali – Kornelija Evetović Cvijanović d.i.a., Karlo Terteli d.i.a., i Dr Dragan Trklja dipl. iur. Naučni skup su pozdravili i predstavnici Udruženja urbanista i Udruženja arhitekata iz Slovenije i Hrvatske – Dr Liljana Jankovič Grobelšek d.i.a. i Zoran Hebar d.i.a.

Tokom seminara, obeležen je i veliki Jubilej – 60 godina Udruženja urbanista Srbije. Ovo Udruženje je po godinama trajanja, najstarije Udruženje u oblasti urbanizma i prostornog planiranja gledajući sve bivše republike nekadašnje Jugoslavije.

01

Tom prigodom, dodeljene su posebne Nagrade i Povelje zaslužnim ustanovama, preduzećima kao i pojedincima.

– JP „Zavodu za urbanizam grada Subotice“ dodeljena je nagrada „MILOŠ SAVIĆ“ za višegodišnje stručno angažovanje i postignute rezultate na stručnom unapređenju urbanističkog i prostornog planiranja.

– Kornelija Evetović Cvijanović d.i.a. nagradu „NIKOLA DOBROVIĆ“, za ostvarene stručne rezultate u oblasti urbanizma.

– Jožef Čipa d.i.a. Veliku nagradu „EMILIJAN JOSIMOVIĆ“, za životno delo, dugogodišnji rad u periodu dužem od 20 god. kao i za značajan doprinos i rezultate u oblasti urbanizma.

Posebnu Povelju povodom Jubileja – 60 god. postojanja Udruženja urbanista Srbije dobio je Dr Dragan Trklja dipl.iur., za doprinos saradnji JP Zavod za urbanizam grada Subotice sa Udruženjem urbanista Srbije kao i za ostvareno lično delovanje u okviru organa Udruženja.

U ime JP „Zavoda za urbanizam grada Subotice“ i direktorice Timee Tripolski dipl. ecc.,  nagradu je primila Kornelija Evetović Cvijanović d.i.a.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR