Letnja zoo škola

U okviru letnjih programa zoo vrta Palić, od 01. jula u vrtu se realizuje mala letnja zoo škola za decu iz Temišvara, Rumunija. Kada se spomene reč škola, obično su prve asocijacije klupe i učionica. U zoo vrtu je škola nešto potpuno drugačije. Zoo edukacija je okrenuta interakciji sa decom, potsticanju pitanja i učestvovanja u radu koji se najvećim delom održavaju na otvorenom prostoru.

U okviru ove letnje zoo škole, deca iz Temišvara će posetiti zoo vrt u tri smene. Svaka smena će po 5 dana realizovati aktivnosti u vrtu. Prvi dan je upoznavanje vrta sa prezentacijama životinja: foke, gmizavci i insekti, slon i papagaji. 

Deca mogu da budu u neposrednoj blizini životinja, naravno uz timaritelje zoo vrta, te da pomaze zmiju ili stave džinovskog žohara na rame. Pošto se letnja vrućina vratila, deci prija i da ih razigrane foke malo poprskaju.

 

Nakon aktivnosti sa životinjama, sledećih dana je akcenat na umetnosti i kreativnosti. Tu je upoznavanje biljnog sveta sa prikupljanjem plodova i pravljenjem ikebana. Nakon toga rad u manjim grupama gde deca grnčare uz pomoć Tibora Šrama, prave dekupaž sa Biborkom Janoši i oslikavaju volijeru sa malim papagajima uz pomoć Ksenije Kovačević i Suzane Donoslović. Sa sobom nose urađene radove dok je užitak ulaska u kavez sa pticama i oslikavanje murala utisak za sebe.

U ovom programu će ove godine učestvovati oko 90 dece i desetak nastavnika. Nadamo se da će utisci biti pozitivni i deca zadovoljna te da će preneti zadovoljstvo i na svoje članove porodica i posetiti nas opet.KOMENTARI

  1. Ма дај kaže:

    Браво! Леп пример учења кроз забаву, надам се да ће убудуће бити још више оваквих забавних активности за сву децу али и одрасле. Само напред. 😎

OSTAVITE KOMENTAR