Levi samit Srbije organizuje protestnu šetnju

Levi samit Srbije  organizuje  Prvomajsku protestnu šetnju od Trga republike do Slavije i Beogradu i kod Otvorenog univerziteta u Subotici. U proglasu koji su poslali navodi se:

„Radnička prava su pod stalnim napadom već više od 25 godina. Nezaposlenost je u konstantnom porastu, a položaj onih koji imaju posao sve je nesigurniji. Veliki deo stanovništva je osiromašio, dok je bogatstvo koje smo zajedno izgrađivali tokom socijalizma sada privatizovano i koncentrisano u rukama nekolicine privilegovanih. Našim novcem iz zajedničkog budžeta se subvencionišu privatni investitori koji otvaraju malo, slabo plaćenih i nesigurnih radnih mesta. Penzije i socijalna zaštita su pod udarom, dok su zdravstvo i školstvo sve nedostupniji siromašnijim slojevima. Žene i manjinske grupe su posebno ugrožene. Na ovu katastrofalnu situaciju najveći deo stanovništva nema nikakav uticaj. Sve što nam je preostalo od demokratije su izbori. Ali ispostavilo se da na izborima mi nemamo izbora. Sve postojeće partije u manjoj ili većoj meri učestvovale su u vlasti i sve manje ili više vode istu politiku. To je i razlog zašto polovina stanovništva ni ne glasa. Sistem ne nudi alternativu niti nam omogućava da zaista odlučujemo o tome kako želimo da živimo“, navodi u pozivu Prvomajskog protesta Levi samit Srbije.

Prvi maj je dan koji simbolizuje borbu radnica i radnika za veća prava. Prava radništva se nalaze se pod kontinuiranim udarom već više od 25 godina. U proglasu ove organizacije piše:

„Sistem ne nudi alternativu niti nam omogućava da zaista odlučujemo o tome kako želimo da živimo.Okupićemo se ovog Prvog maja kako bi se naš glas čuo. Zahtevamo demokratiju u ekonomiji i politici!U prvi plan stavljamo princip solidarnosti. Borimo se za očuvanje tekovina socijalne države. Ne želimo tržišnu utakmicu i društvo koje služi interesima profita i privatnog kapitala, već želimo saradnju, uzajamnu pomoć, i društvo u kojem je prioritet zadovoljenje potreba ljudi. Ne želimo dalje privatizacije, ne želimo budžetske rezove. Hoćemo svima dostupno i kvalitetno zdravstvo i školstvo. Ne želimo javno-privatna partnerstva jer u njima je rizik javan, a profit privatan. Ne želimo ni međusobno takmičenje sa susednim državama u privlačenju stranih investicija jer to zapravo predstavlja takmičenje u srozavanju radničkih prava i snižavanju cene rada. Hoćemo javne investicije u proizvodnju, punu zaposlenost uz dobre plate i kvalitetne poslove. Zalažemo se za jačanje i demokratizaciju javnog sektora i prekid politike zaduživanja; za radničko upravljanje i zadrugarstvo; za izmene zakona u korist radnih ljudi i politiku preraspodele u korist radnika i radnica. Ističemo važnost borbe za jednakost polova i rodnu ravnopravnost kao i borbu protiv diskriminacije. Protivimo se smanjenju penzija jer se time starijim generacijama oduzima ono što su pošteno zaradili.

Zahtevamo promene političkog sistema kojima će biti omogućeno efikasno i direktno učestvovanje najširih društvenih slojeva u donošenju političkih odluka. Mi hoćemo da se pitamo, da budemo akteri, protagonisti! Vlast u državi je pod monopolom političke i ekonomske elite na koju odlučujući uticaj imaju velike sile i međunarodne finansijske institucije. Zalažemo se za sistem participativne demokratije u kome najširi društveni slojevi aktivno učestvuju, predlažu rešenja, donose odluke, slobodno i direktno biraju i smenjuju nosioce javnih funkcija i kontrolišu njihov rad.

Neki kažu da je ovo utopija, mi kažemo da je to normalan život dostojan čoveka i u borbi za to ćemo izaći na ulice i ovog Prvog maja! Pridružite nam se!“, zaključuje se u Proglasu za Prvomajski protest.

lss_1 maj 1

 KOMENTARI

 1. Megille kaže:

  Vratite oteto što su vaši preci uradili nakon drugog svetskog rata 1945-1946 godine. Tu počinje današnja geneza vaših problema…

 2. stormwatch kaže:

  @Megille

  U tom slucaju bi onda sve sile osovine zla trebale 100% da isplate ratnu odstetu unistenim zemljama, a onda bi bilo zaista veselo.

 3. Megille kaže:

  @ stormwatch , Komunizam kao največe zlo je propao ,Srbija je donošenjem zakona o restituciji priznao je zločine komunizma ,pa prema tome sve bi ti trebalo da bude jasno…

 4. Lenin kaže:

  @stormwatch,@Megille
  Opac bejbi!Počeli ste koristiti isti krevet?!Mislim,u isto vreme? 😀
  Bilo bi pošteno da klan rundavodlakavog pećinskog čoveka isplate,uništene konforne pećine otete od ravnodlakavih pećinaca. 🙂
  A rimo-katolička crkva da plati ratnu štetu od pohoda svojih vandalskih asasina krstaša.Da Vatikan vrati sva oteta kulturna blaga.Da crkva nadoknadi štete koju su učinili na humanom i materijalnom polju u dva zadnja veka.I da priznaju najveći genocid u istoriji čovečanstva.Evo npr:jedva jade možeš naći prave original veštice. 😀

 5. stormwatch kaže:

  @Lenin

  Samo vi i vama slicni Lenine da vratite nama mladjima vreme, novac i sanse koje ste nam prospitschkali. To bi npr. bilo dovoljno.

 6. Lenin kaže:

  @stormwatch
  Halo bre!Dobili ste sve vreme, novac i šanse.Novce i to Kiparske.Samo što je Dinkić delio na sve strane.10.000 evra po radniku stranim investitorima,đaba(tj.predizborne) deonice,povećanje penzija(naročito one maksi bogatunske),povećanje plata i trinajsta pa i četrinajsta plata u javnom sektoru.Pored toga se delilo para na sve i svašta.Svaka investicija se plaćala višestruko.Em što su platili em nisu dobili niš zauzvrat.Pa novci u nepovrat.Npr:Đokoviću(najrentabilnijem srbinu) više stotinak hiljada evra za neku bezveznu reklamu.A on odmah poslije,kao neki veliki humanitarac i vernik,deo tih novcapoklonio crkvi.Onda milion dolara za onog našeg tabadžiju iz Amerike.Onda ste imali ste Agrobanku,Razvojna banku… itd.I sve se lepo zataškalo.Ruka ruku mije.
  Ajde ako baš oćeš,mogu ti dati jednu sobu,da kad dođeš u zavičaj da imaš gde prespavati.Preko toga ti ništa više ne mogu pružit.Eventualno ako dođeš leti,imamo voća i povrća u bašti.Pa navali. 🙂
  Ps:Mislim ako sam stvarno ja krivac tvojim psihičkim tegobama. 🙂

 7. stormwatch kaže:

  @Lenin

  Te novce su uglavnom pojeli poljoprivrednici i nazovi poljoprivrednici koji preko godine utaje i projebu stotine i stotine miliona dinara na fiktivno bavljenje poljoprivredom i mahinacije sa narodnim parama.

 8. Anonimni kaže:

  @stormwatch
  Oh jao… Pa da,poljoprivrednici.Pravi poljoprivrednici su zaslužili te benificije.Nasuprot onim tvojim vlasnicima atara,kvazi poljoprivrednika,koji su zahvaljujući enormno dobrim platama u javnom sektoru i dobrim uslovima kredita,nakupovali vojvođanske plodne zemlje,te od nekadašnjih zadruga,te od starih seljaka koji su bili od sebe primorani,jer su njihovi potomci čim su završili škole,masovno useljivali u gradove,ili su begali u stranstvo,pa niko mlad nije ostao da dalje uređuje porodično blago.Tako su neki maheri iz gradskih uprava,direktori,doktori,profesori,pa i privatnici… uglavnom osobe bliske vladajućih strukturi,nakupovali atare.Posle u nedostatku obećanih stranih kupaca(arapa,švaba i ostalih iz serope),te zemlje izdaju u rente.I to mogu po solidnim cenama pošto su iste kupili skoro za đ.I onda da glasam za Pajtića?!
  Čoveče shvati već jednom,da su sve pare iz zajmova delila vladajuća struktura između sebe i sebi bližnjima.U toj raboti se isticao jedan ministar,preusmeravač budžetskih sredstava.Znaš ko!
  Sada to isto rade ovi sadašnji,ali bolje zataškivaju.
  Tako brate.Svaka vlast je imala šansu da krene ka boljitku.Ali ljudska pohlepa je neizmirljiva.Nažalost.
  Vidiš?!Zato podržavam delom Orbanovu vlast,jer zasad sa puno manje pomoći sa strane,polako su krenuli ka boljitku.Ne kao za vreme lopovskih liberala.A onda seropa oće natovariti zadatke koji će kočiti do daske taj mali napredak.
  Znam,jer mi deca tamo žive već godinama.I da kažem da ni tamo život nije lagodan.Ali puno bolji od našeg.Evo,sad su kupili kuću na kredit,uz pomoć države i niko nije gledao da li podržavaju poziciju ili opoziciju.Da ti šapnem:mlađi sin je za „jobbik“,a ja za „fidesz“. :-)o

 9. stormwatch kaže:

  @Anonimni

  Samo vi uzivajte u tamo gde vam je sin i gde ste vi. Jos malo pa ce i on na zapad da otplacuje taj Orbanrajski kredit, pazite sta vam velim.

 10. srbenda iz b.topole kaže:

  .Kaka god okrenes nas komsija Viktor ORBAN ..Ima resenje i za nase probleme .. jednostavno prepisati recept, i biti ipak malo politcar Patriota .. NAZALOST .. kod nasih je provldala slepa pohlepa .. iiiiiii tu smo gde smo ..jbg!!

 11. stormwatch kaže:

  @Srbenda iz B. Topole

  U kom smislu mislite da ima resenje? U smislu pravog resenja?!?! Hah, on ga sigurno nema! Jedino sto on ima je „resenje“ pod radnim nazivom „Finalna Solucija“, a to se verujte, nikom normalnom ne bi dopalo.

 12. srbenda iz b.topole kaže:

  ..@stormwtch..Kad sam rekao da ima resenje za nase probleme … mmmmmmislio sam na nacin kako on i njegova vlada resavaju probleme nezaposlenost., kako dovode investitore .. kako donose odluku da se strancima ne prodaje zemlja madjara .. (kojima je i inace uzeto mnogo zemlje Trianonskim diktatom )Kako je uspesno poceo resavati pitanje nezaposlenih roma).. (koji inace primaju pomoc kao i nasi.!!Kako uspesno balansira izmedju zapada gde je vec, i rusije sa kom razvija sve bolje odnose ..( jer zeli da im prodaje svoju robu ).i s a nama kojima daje podrsku . Verujte to me neverovatno raduje kao coveka kij postuje madjare (.. bez obzira sta su nam radili i mi njima .. mislim na uzajmne istoriske gluposti!!)sto se tice „“ finalne solucije :: ipak je njemu TO nametnuto on je ipak ozbiljan politicar.PRVI MADJAR KOJI VODI ISKRENO BRIGU O SVOJOJ ZEMLJI ..svidjalo se to nekom ili ne ..dok bude ovako vodio svoju drzavu ovaj mali Srbenda u njmu vidi .VELIKOG MADJARSKOG DRZAVNIKA..!!Ooooovo… su ipak teska vremena za sve narode,, kao Moj Srbski tako i Madjarski!!

 13. Lenin kaže:

  @stormwatch „Samo vi uzivajte u tamo gde vam je sin i gde ste vi…“
  Daleko smo od uživanja,ali smo na svome.Tu sam se rodio i tu ću da umrem.A ti makar kako ćeš izigravati švabu,uvek ćeš ostati stranac.I ako budeš umro,kao stranca će te sahraniti.
  Znaš šta?Šteta što ne znaš mađarski.Imamo puno pesama,koje baš onako istinski odražavaju naše osećaje.Za ovaj predeo,za dom…

  … Keletről jövök, de tovább nem megyek
  Mert én megtaláltam az egyetlen helyet
  Ahol izzik a levegő, de fagyos a hajnal
  Keletre születtem egy barbár angyal…
  Pilu:Keletről jövök

 14. Lenin kaže:

  @stormwatch
  Ajde molim te.Uvek si dobro obavešten.Šta se to dešava na ulicama nemačke?Što su se zakačili Anđeli Pakla i Osmana Germani.Čujem već ima i mrtvih.Teritorialni konflikt?

 15. stormwatch kaže:

  @Lenin

  Gospon Lenine, vi ste samo jedan tuzan i smesan covek. Ja se pre svega u Subotici osecam, i uvek sam se osecao strancem – i to u pravom smislu reci. Prvo zato sto ne pricam madjarski (no sve bolje mi ide), tako da su svi bolji i malo losiji poslovi uvek bili no go area za mene, sa druge strane osecam se strancem zbog toga sto nemam tipican suboticki naglasak, i momentalno me pitaju – a odakle s’ ti dosho? A najbitnije je to da moji roditelji ni jedan nije rodjen u Subotici, cak stavise….od cele moje familije SAMO sam ja Suboticanin, dok su ostali samo dosli u Suboticu da zive iz drugih delova zemlje. Moj Lenine – ja sam svugde stranac i svugde sam svoj na svome, jer ne moram da se uvlacim nikom u dupe a vala ni da jedem g. kojekakvim strankama i tupanima da bi dobio neki posao. E, to je osecaj sigurnosti i slobode koji vi nikada necete moci da shvatite.

  Na ulicama nemacke, da budem precizniji, te ulice se u 99% slucajeva nalaze u republici Nordrhein-Westfalen, vodi se pravi otvoreni rat motorizovanih bandi, znaci na celu sa HAMC, Bandidios, Mongols i Gremium MC i vasom pomenutom Osmania Germany. Oni su opasnost daleko veca od bilo kog teroristickog napada u kojima je poginulo u poslednjih 15 godina vise ljudi nego u teroristickim napadima na USA i Evropu, samo sto su teroristicki napadi na USA i Evropu bili false flag, a ovo su pravi napadi sa pravim zrtvama.

  To je posast koja je bila definisana iskljucivo za USA sedamdesetih i osamdesedih godina proslog veka, ali je polako pocela da prelazi devedesetih i na Evropsko tlo, da bi usla u zenit iz kog ne izlaze nego pomeraju njegove granice od 1998-2001 otprilike. Oni su vam u Rurskoj oblasti daleko najveca opasnost i drze delove nekih gradova pod kompletnom kontrolom gospon Lenine, upravo isto kao sto neki vas momci u Subotici drze pola grada pod reketom a drugu polovinu pod shtekovima za rasturanje droge – aka kladionice i kafici, tako i ovi opasni tipovi, svaka grupa ponaosob zeli da vlada celim teoritorijama, pa zato i dolazi do takvih incidenata, bore se za prevlast. To sto se juce desilo u Frankfurtu je mala maca naspram onoga sto se svaki dan desava u Rurskoj oblasti, samo mediji ne vole bas da pricaju mnogo o tome. I sto kao i kod vas sto policija drzi u tajnosti stvarno katastrofalno stanje po pitanju kriminala.

 16. JAPAJA kaže:

  Zivi u Nemackoj a koristi MTS mrezu i svaki mesec na isti salter poste uplacuje racun.

 17. Lenin kaže:

  @stormwatch
  Znaš zbog čega sam te pitao?Kada smo tu zafrkavali sa Heisenbergom,spomenuo sam par tv serija koje gledam.Za Sons of Anarchy si imao negativni komentar.Ne znam zbog čega?Da li ti smeta što odražava vandalizam,surovost,nehumanost demokratskog društva.Svugde na svetu postoje ogranci tih motorizovanih bandi.A što je najgore,uvek ih povezuju politička i poslovna veze sa lokalnim,čak i sa regionalnim moćnicima(političarima).Često rade prljave poslove za njih.Sad sam prije neki dan ogledao kompletnu dokumentarnu seriju o dipkaver agentima,koji su skoro i sami postali pravi članovi tih bandi.Privlačio ih takav stil života.
  Sada,da ti odjasnim zašto sam načeo ovu temu.Krajem 70-ih,početkom 80-ih sam imao jednu prijateljicu(nakratko i više od toga,samo da mi žena ne dozna),koja je provela par godina sa hels andželsima u kaliforniji.Imala je10 godina,za svoje godine jako razvijena,kada je pobegla sa članom bande.Oko 5 godina je živela na nekom ranču koji su koristili kao klubhaus.Ali su joj dozvolili da ide sa njima kada nisu išli u okršaj,ili kada su planirali provod na plaži,koji se često završavao opštom tučom,jednom čak i sa dvoje mrtvih.Al’ ono što je sve ispričala stvarno se poklapa delom viđenih u seriji SOA.Tako su u klubu počastili guvernmenta sa mladim mesom,među kojima je bila i ona.To što se izvukla iz „kandže“ bande“ može zahvaliti jednoj saobraćajki u kojem se povredila,a iz bolnice javili pajkanima da su našli nestalu osobu.Tako je sa svojih 15 godina,na zahtev roditelja bila vraćena u jugu kod bake.Zamisli blam kada su je primorali da ide u drugi razred osnovne škole.Iako je imala iza sebe životno iskustvo koji neki neće preživeti u celom životu,ona je pak skoro stigla sebe.Tako za godinu i kusur se našla u sedmom razredu.Epilog?Četri godine i vratila se kaliforniju.Nije mogla da se uklopi u društvo(po nekima).Pa…, znala je u diskaču da se skine do gaćica.Kad su joj branili,isto je uradila na ulici ispred ulaza.Bila skroz opičena,ali svi smo je voleli.Ne samo zbog njenog slobodnog stila,nego je imala u sebi žara koju ni jedna tadašnja tinejdžerka nije posedovala.Hm… i puno toga sam naučio od nje… khmmm… 🙂

 18. stormwatch kaže:

  @Lenin

  Lenine, evo i vama jedne zanimljive price. Jedan prilicno bliski clan moje, ha..recimo blize familije je jedan od clanova HAMC u jednom povecem gradu u NRW :-))), u vreme dok smo ziveli u DDR-u prije vise godina, dobili smo direktne pretnje na racun moje porodice, naknadnom proverom saznao sam da se radilo o jednom govnjiviom smrdljivom neonacisti starosti 22 godine, na srecu malog govneta (a i na moju srecu iskreno), ja sam u tom momentu bio na terenu (drugi kraj EU), jer bi te vec veceri po saznanju, radila sekira bez ikakvih problema – balkanac bio balkanac ostao i boleme k… k.

  No medjutim, u razgovoru sa mojim dragim, nazvao bih ga nasim fizickim Andjelom cuvarom, :-))) zapretio mi je da ne napravim neku idiotsku glupost tamo i da se ne mesam u problematiku, jer ce on licno doci da mi objasni Ruhrpott nacinom, a to nece biti prijatno. E vidite, to je bila jedna od onih prilika kada mi je na necije reci zastala hladna tvrda knedla u grlu, a led hladan znoj protkan gomilama najneugodnijih mislim me momentalno ubacio u prilicno ozbiljnu drhtavicu sa najsuvljim ustima ikada – narodski receno usrao sam se! A i sad kad se setim nije mi najprijatnije.

  Posto sam ga ja ubedio da se naravno necu majmunisati po tom pitanju i da to sigurno moze ocekivati, on je samo mirno pitao da li imamo jos one dobre domace rakije koja patosira posle prve casice kod kuce? Odgovorio sam jos uvek drhtavim glasom – naravno da imamo. Posle par sati, stize meni poruka na fb da mu prosledim ime tog lika i gde zivi – (mali grad od 23.000 stanovnika, svi se znaju), ja nadjem lika na fb – slika, adresa (neko selo pored tog grada reda 500 ljudi).

  I sad, iskulirali mi sve to u narednih par dana, maltene i zaboravili. Kad u neko vreme uvece (Februar mesec), zvoni neko na vrata u stanu. Ja mislim covece, da nije ona budala kojim slucajem, pa gde sad da se bijemo sunce ti milo? A i sta vredi, jer ako ja i pokusam nesto, ovaj clan familije ima da me patosira. Kad ONO!!!!!! Nas fizicki andjeo cuvar sa jos dva svoja pajtasa, bili na poslovnom sastanku u okolini i resili da malo svrate do nas da popiju koju ljutu, ovaj drugi sto je dosao rekao je da nesto jace i bolje u zivotu nije pio (a stvarno je dobra domaca, reze, unistava i leci u istom momentu), pa se veselje nastavilo do ranih jutrasnjih sati – Jethro Tull, Metallica, Wishbone Ash, ZZ Top, BOC i Steppenwolf. Kada smo se fajrontovali oko 5 sati ujutro, pitao me je da li smo imali jos kojekakvih problema o kojima sam mu pricao, rekao sam da nismo i da se nadam da je to bilo sve od neugodnosti. Na to mi je samo rekao da je 100% siguran da vise necemo imati slicnih problema, ni sa njim a ni sa nikim od te grupe idiota. I zamislite gospon Lenin sta je bilo, posle toga su nas svi ti degenerici tako fino pozdravljali na ulici ako bi nas videli, da je Becka skola pravi pitschkin dim naspram njihove naprasne kulture.

  Ako je vasa prica istinita, istinita je i moja. Ali, sto ove nase price ne bi bile istinite?

 19. Lenin kaže:

  @stormwatch
  Nemam baš dobru maštu da bi izmišljao neke storije.Uostalom puno njih iz moje generacije su poznavali nju.Zvala se Kali,najverovatnije skraćeno od kalifornije.Koliko mi ispričala svojih doživljaja,kada bi bio vičan pisanju,mogao bi roman sastaviti od toga.Satima je pričala o turneji Aerosmitha, jer njena familija obezbeđivala koncerte.Zgode sa Stiv Tejlorom.O bezkrajnim žurkama posle koncerta.Uživala u tome.Ja se nadam, da je našla svoj put kada se vratila u ameriku.

 20. stormwatch kaže:

  @Lenin

  Nijesam znao Lenine da ste vi u mladosti bili Renegade. Kad vi sad ovo divanite ovdi, meni sve prolaze scene iz onog filma Beyond The Law sa Charlie Sheenom, no to je sve p… dim kako bi izgledalo to da vi sa vasim motorom zbog te Kali ulecete u Mijanu kod Stipana.

 21. Lenin kaže:

  @stormwatch 😀 😀 😀
  Nažalost nikad nisam imao motor.Em što nisam imao love,em nisam se osećao siguran na dvotočkašu,koji ide brže od bicikle.Uvek sam imao neku krntiju od kola:trabanta,,fiću,varburga i sada jugu. 🙂

 22. stormwatch kaže:

  @Lenin

  Pa dobro Lenine, sta ima lose u tome da sa Trabantom upadate u mijanu kod stipka kako bi osvojili vasu desetogodisnju Kali? Kali California!

 23. Anonimni kaže:

  @stormwatch
  Ej bre…,nemoj mi izvrćati reči.Kad se vratila u jugu imala 14-15 godina.Samo što su je primili u drugi razred osnovne,pošto je za malo zaboravila maternji jezik i dotle nije imala skoro nikakvog obrazovanja.A naša veza je tek počela za nekih godinu poslije,a trajala svega 2 nedelje,s’ time da smo dalje ostali prijatelji.Onda čak ni običnu biciklu nisam imao.Uostalom šta se tu pravdam tebi?!Jes’li ikad imao ženski’?A trabanta? 🙂
  Ps:u mijanu nismo svraćali,nije nam bio običaj,jer naše društvo sastavi lovu,kupimo u Moki pića,sednemo u Lenjinov park(druga klupa od stepeništa desno)do pola devet,pa posle pravac Akvarius.

 24. stormwatch kaže:

  @Lenin, Safet, Anonimni, JAPAJA, Megille… i svi ostali nickovi jednog te istog coveka.

  Gospon Lenin, meni je davno poznato da vi i vasi razliciti nickovi predstavljaju dobrih 70% svih pisaca na forumu, pa vas molim da ubuduce ipak obratite paznju pod kojim nickom pisete. Smesno i glupo izgleda.

 25. JAPAJA kaže:

  Nemac ajde ne se** vise. Ono sto je sigurno jeste da si ti jedna te ista budala. A da li je neko jedna te ista osoba moze odgovoriti vrlo lako moderator ovog sajta a ti mozes samo da trućaš kao i obično.
  Nego jesi li platio račun za MTS.s.

 26. Anonimni kaže:

  @stormwatch
  I pravi sam profesionalac!Dosad nikad nisam pomešao nikove?!!Muku mučim jer nemam tastaturu.Odnosno imam,al’ mi ne radi.I onda mi se desi da stranica ne pamti nik,a ja kliknem na pošalji.Tada izgleda automatski izađe Anonimni.U zadnje vreme par puta tako proš’o.Probaj pa ćeš vidit. 😛
  Gle:http://kepfeltoltes.hu/160509/Screenshot_-_2016_05_09_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

OSTAVITE KOMENTAR