Licitacija za novu kompaniju u Industrijskoj zoni

Grad prodaje svojih 1,8 hektara u središnjem delu zone, a očekuje se da kupac bude neimenovana kompanija sa kojom je grad zaključio memorandum o razumevanju

mali bajmok industrijska zona privreda (5)

Nepuna dva hektara u središnjem delu Industrijske zone „Mali Bajmok” naći će se na licitaciji, po odluci gradonačelnika Bogdana Labana. Oglas za otuđenje zemljišta u javnoj svojini kroz postupak javnog nadmetanja, smatra se otvorenim od 30. decembra 2016. godine, objavljen je na zvaničnoj internet-stranici grada, a biće štampan i u lokalnim listovima na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Ponude se prikupljaju do kraja januara.

Grad na licitaciju iznosi 1,80 hektara zemljišta u Industrijskoj zoni koje ima mogućnost da se priključi na kanalizaciju, gasovod, vodovod, elektro i informatičku mrežu, kao i javnu saobraćajnicu. Početna cena parcele utvrđena je na osnovu tržišnih vrednosti u ovoj zoni i proceni sudskog veštaka, i to u visini od 1.297,03 dinara po metru kvadratnom, što znači da je početna vrednost parcele 23.347.869,30.

Licitacija je zakazana za 7. februar, a potencijalni kupci treba da uplate depozit u visini od preko sedam miliona dinara. Kupac je takođe dužan da u roku od osam meseci od zaključenja kupoprodajnog ugovora, gradu podnese uredan zahtev za izgradnju objekta predviđenog urbanističkim planom. Na ovoj lokaciji planiran je industrijski objekat.

Po najavama iz Gradske uprave, potencijalni kupac za ovaj prostor već postoji. „Očekujemo da u 2017. u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok” bude zaposleno novih 500 radnika, i tu mislim na naše postojeće firme kao „Kontinental” i „Ametek”, ali se nadam da već početkom godine u zoni imati novog stanovnika i to kompaniju sa kojom smo potpisali memorandum o razumevanju. Ta kompanija, čije ime još ne želim da otkrijem, učestvovaće na licitaciji za zemlju koja je ostala u zoni. Dakle, imamo zainteresovanog kupca i ta nova kompanija zaposliće 120 ljudi, izjavio je gradonačelnik Laban.

 

POLITIKA

 KOMENTARI

  1. ludak kaže:

    pa zar nije ta zemlja u malom bajmoku deljena besplatno investitorima? Kako se sad odjedanput prodaje? Ko ce se omastiti?

OSTAVITE KOMENTAR