Lični trener potreba ili moda?

Čim počne proleće, teretane su pune rekretativaca koji žele da za kratko vreme smršaju i oblikuju svoje telo. Poslednjih godina pravi hit je lični trener koji vodi računa da se pravilno izvode vežbe, o planu ishrane i drugim stvarima koje su bitne da se za što kratko vreme, postignu željeni rezultati. Marko Milanović, je jedan od mnogobrojnih ličnih trenera koji radi u Subotici. Za naš portal kaže da dašnji moderan način života je u svakoj meri promenio ponašanje i fizičku aktivnost. Kod velikog broja ljudi pogotovo mlađe populacije zastupljena velika neaktivnost i mirovanje, veoma često u neprirodnim položajima uz naravno provođenje tog istog vremena ispred ekrana računara, lap-topa, tableta i već skoro obaveznog pametnog telefona.

fit

–  Često, čovek ne obraća pažnju na disanje dok sedi i nesvesno se služi tzv. plitkim disanjem, kada je udisanjem iskorišćenost kapaciteta pluća svega 20-30%, te se zbog toga mogu javiti brojni zdravstveni problemi ukoliko ovo stanje traje dugi niz godina ili čak decenija.Samim tim se po sebi nameće rešenje u vidu obavezne fizičke aktivnosti, a ovom prilikom ne isključujem istu kombinovanu sa mentalnom (tai či, joga, meditacija i sl.).  Kada je reč o fizičkoj aktivnosti, posebno govoreći o vežbanju u teretani i izgradnji muskulature, lični trener je nešto najbolje što rekreativca na samom početku može veoma brzo da dovede na ispravan put vežbanja. Nije retkost da se rekreativci početnici povrede na početku svojih fizičkih aktivnosti iz neznanja i potom u potpunosti odustanu od vežbanja – istakao je lični trener Marko Milanović.

Prednost da platite ličnog trenera je u tome što je posvećen samo Vama, određuje najpravilniji način na koji da vežbate, motiviše Vas, kao i uz trenera postižete bolje rezultate.

Marko radi u teretani "Evribodi",u okviru SRC "Prozivka" koja je u vlasništvu Emila Vaštaga. Emil objašnjava da svako ko dođe da vežba dobije instrukcije i da uvek imaju move sprave. 

Cena jednog treninga je 300 dinara, a mesečna za žene 1900 dinara. Pored toga ukoliko se koristi teretana sa welnesom ili bazenom postoji mnogo povoljnosti. Sve u svemu, potrebno je svakodnevna fizička aktivnost, a da li ste izabrali da vežbate u teretani, vozite bicikl u prirodi, private ili idete na razne plesove, zavisi od vaših afiniteta.

fitnes

fitne

fitnKOMENTARI

  1. safet kaže:

    cisto bacanje para. da placate tolke pare nekog vezadjiju da stoji pored vas i kao nesto pametuje je glupos. bolje naci na netu sve vezbe is ami ih izvoditi pazljivo…

  2. mapet kaže:

    mozes da se radis sam coochi na.ijem t. na q – raac

  3. Sladjana kaže:

    Uopste nije bacanje para za nekoga ko stvarno zeli da se posveti svom telu, to sve deluje lako kada ti gledas preko neta da neko vezba i u to sam se uverila kada sam isto sebi nasla trenera pored kojeg sam dosta toga naucila i koji te forsira da ne odustajes 😉 tako da Marku svaka cast 🙂

OSTAVITE KOMENTAR