Lidl počeo gradnju u Srbiji

Nemački trgovinski lanac “Lidl” koji u Subotici planira izgradnju na dve lokacije, počeo je gradnju prvog prodajnog objekata u Srbiji.

U pitanju je „test“ filijala u Smederevu čiji se završetak radova očekuje do kraja marta 2016. godine.

lidl

“Izgradnja naše takozvane test filijale ima za cilj da posluži kao ugledni primer našim poslovnim partnerima, kao i da nama pruži mogućnost testiranja i usmeri nas kada je u pitanju izgradnja ostalih filijala”, kažu u Lidlu.

Kako se navodi u tekstu B92, ova filijala, površine 2.528 metara kvadratnih, projektovana je prema najnovijem konceptu Lidlovih objekata i predstavlja osnov za dalju gradnju. Kao ključne prednosti ovog koncepta gradnje ističu povećanu energetsku efikasnost kroz LED osvetljenje i rekuperaciju toplote, kao i upotrebu ekoloških materijala.

Kažu da se intenzivni nastavak gradnje planira već za sledeću godinu, kada će biti započeta izgradnja većeg broja objekata i logističkog centra.

“Naša kompanija se trenutno nalazi u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za buduće prodajne objekte. Dosadašnji rezultati ukazuju na nastavak ulaganja u srpsko tržište, što je dokaz da smo Srbiju prepoznali kao zemlju interesantnu za dugoročno investiranje”, rekli su u Lidlu.KOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Napred Lidl.

OSTAVITE KOMENTAR