Likvidacija JP “Privredno-tehnološki parkovi”

Subotička Skupština pokrenula je postupak likvidacije Javnog preduzeća “Privredno-tehnološki parkovi”, odnosno reorganizacije Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju grada”.

PTP više neće postojati, a Direkcija će se u buduće, sa znatno manje zaposlenih, zvati “Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje”.

Radnici koji ostaju bez posla u ovim preduzećima biće angažovani u Gradskoj upravi, odnosno Slobodnoj zoni.

Gradska kuca

Zbog gašenja, odnosno reorganizacije dva javna preduzeća, u Gradskoj upravi će biti formiran Sekretarijat za investicije i razvoj koji će obavljati preuzete poslove iz njihove nadležnosti. Razlog za ove odluke ležu u zakonu o budžetskom sistemu kojim je, između ostalog, propisano da javna preduzeća ne mogu više biti indirektni korisnici budžetskih sredstava. Zbog toga doći će do promena u broju maksimalno zaposlenih na određeno vreme u javnom sektoru, ali njihova ukupna suma neće biti povećana.

“Neko će raditi u novom sekretarijatu, a neka mesta ćemo popuniti tamo gde su nam neophodni, pogotovo u ovom procesu dovođenja novih investitora, sređivanja situacije u “Park-Paliću” što se tiče imovinsko-pravnih odnosa, tako da ćemo iskoristiti te ljude da maksimalno u susret i skratimo neke rokove kojima smo jednostavno ograničeni”, kaže Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Skupština grada Subotica izabrala je danas i nove predsednike, odnosno članove nadzornih odbora u nizu gradskih institucija, ustanova i preduzeća.

“Ono što je zabrinjavajuće jeste jedan na jedan ozbiljan vid nepotizma koji se pojavljuje u predlozima. Bliski srodnici visokih funkcionera SNS-a se biraju u nadzorne i upravne odbore javnih preduzeća i javnih ustanova”, kaže Jene Maglai, Pokret za građansku Suboticu.

Na čelo novoformiranog javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Skupština je postavila Predraga Radivojevića iz Beograda, koji je u prethodnom periodu u Subotici bio angažovan kao pomoćnik gradonačelnika.

 

RTVKOMENTARI

 1. Superhik kaže:

  A mora da su imali nekog direktora, iskreno se nadam da su ga udomili negde!

 2. Superhik kaže:

  Zasto unlike za moj komentar , pa covek nije radio nista , umislio da je neki strucnjak,da je nezamenjiv, pa stil zivota, kola ljubavnica velika kuca stan(ovi), a covek u stvari nezna nista i sad bi ga vi isterali na ulicu. Pa ima da crkne od gladi.

 3. Jana kaže:

  Zar nije MMF trazio od nas racionalizaciju u javnom sektoru? Sta se dobia time sto ce se ljudi prebaciti iz ijedno budzetskog korisnika u drugi. Nije sija nego vrat!

  Da li ce Laban smanjiti broj zaposlenih? Da li ce se uraditi sistematizacija i u drugim jvanim preduzecima? Ovo je samo mazanje ociju, a sutra kada MMF zavrne slavinu bice pljuvanja po njima.

 4. Megille kaže:

  Očito da su Nemci zavrnuli slavine kada su saznali kako su ih prevarili kod ovih privrednih parkova u Subotici. Ti ‘precizni’ nemci nisu imali pojma da investiraju-grade na tuđoj imovini-zemljišti. Naime imovinsko-pravni odnosi su pod pitanjem na tim zemljištima jer se radi o nekretninama koji su do 1945-46 bili u privatnom vlasništvu…MMF je druga priča ,a ova priča direktno se tiče več spomenute investitore iz Nemačke i Austrije mimo MMF-a.

 5. arlekino kaže:

  Megille…fantaziras

OSTAVITE KOMENTAR