Ljajić na renoviranoj tramvajskoj stanici na Paliću

Ministar  turizma Rasim Ljajić obišao je Letnju pozorinicu i Turistički informativni centar na Paliću, koji nalazi u nekadašnjoj tramvajskoj stanici. Ljajić je istakao da je reč o centru koji je jedan od najboljih, turističkih centara koje Srbija ima.

tic palic2

“ Verujem da može da bude model jednog Turističkog infotrmativnog centra kakve želimo da vidimo u mnogim turističkim centrima širom Srbije. Ovo je  i jedan od četiri projekta za koje smo izdvojili 19 miliona dinara, a spremni smo da i ove godine izdvojimo novac za projekte na Paliću. Mi moramo da razvijamo Palić kao jedno od turističkih mesta koji ima najviše potencijala. Međutim, mi više ne možemo da govorimo samo o šansama i potencijalima, nego da imamo i  konkretne rezultate. Palić ima potencijal, ali ministarstvo mora da više ulaže u turističku infrastrukturu i promociju, kako bi imali značajni rast turističkog prometa na Paliću. Prva dva meseca su optimistična  i imamo rast broja turista za 15 odsto, a inostranih turista čak 32 odsto. Nadam se da ćemo u celoj Srbiji imati rast, po pitanju poseta i u prva dva meseca se beleži rast od 9 odsto deviznog priliva, noćenja preko 20 odsto i zato verujemo da ćemo imati dobru turističku sezonu. Priča sa vaučerima je krenula dobro, istina, nešto lošije na Paliću, jer nema tradicije i navike. Međutim, 11198 vaučera je već podeljeno i moramo više da radimo na promociji”, objasnio je ministar turizma Rasim Ljajić.

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai ocenio je da je ovo je lep trenutak za Suboticu, ali i širu regiju.

“Ovo je zajednički projekat grada i ministarstva i  lep primer saradnje. Korak po korak mi Palić sređujemo i vidite da imamo rezultate i osnovu za ozbiljan iskorak po pitanju turizma na Paliću. Usvojen je Master plan i priprema se tender, a intezivno se radi i na projektu sanacije jezera Palić. Postoje svi preduslovi da postane turistički centar”, istakao je gradonačelnik Subotice  Jene Maglai.

Turistička organizacija grada Subotice dodelila je   priznanja predstavnicima  „Vile Minić“, hotela  „Galerija“ i „Glorija“, kao i Oliveri Ambrašić direktorki “Prezidenta”.

tic palicKOMENTARI

 1. Zolika kaže:

  Pored ministra krijumčar ljudima pa još mu dali i zahvalnicu.Stvarno ste napredno dno.

 2. lacika kaže:

  Sramote, joj, pominjete milione???????
  Petoro njih su ovo mogli da odrade, a da su samo priuceni malo stariji majstori.

 3. pepi kaže:

  Pogleda bar kako nam cisto jezero ???

 4. Geza kaže:

  KATASTROFA !

 5. Malena su kaže:

  Kako su dični ko da otvaraju Aqva.park, za ovo baš treba reklama i slikanje.

 6. B. Buljovcic kaže:

  Ne mogu da verujem. Ako vam je ovo uspeh, sakrijte se pod stol.

 7. Julija kaže:

  Pruzanje informacija o turizmu,a gde su turisti?
  Bitno da se oni slikaju pred izbore

 8. Djuka kaže:

  kaki indijanci, brate mili….

 9. Milan kaže:

  19 miliona?? Sram vas bilo za ovo 19 miliona

 10. Vesna kaže:

  S obzirom na nas turizam,toliko ce posla imati da su se mogli smestiti i u tramvaj…bilo bi originalnije,jeftinije a moze biti i pokretan po potrebi

 11. Lenin kaže:

  @Milan „19 miliona?? Sram vas bilo za ovo 19 miliona“
  Za četri projekta.Ali nema veze.Ja bi ipak volio da znam koliko je koštalo ovaj,ali tako da neko to iznese po stavkama.Baš bi me zanimalo koliko se plaća ruka majstora za ovakav rad.

 12. Silvija kaže:

  Pa da li su ovi videli sta otvaraju iz Beograda ili se pojave samo od izbora do izbora a i ne znaju zasto dolaze. Sramota zasto su potrosene velike pare.

 13. lepar kaže:

  Za nesto manje od 19miliona u Staroj Moravici prave bazen.

 14. stormwatch kaže:

  19 miliona dinara za ovo sranje? Koga vi 19 miliona puta pravite majmunima? Ovo ako je kostalo brat bratu milion i devedsto hiljada da se resi i to je mnogo, btw….sta ces ti Ljajicu u Subotici? Sedi na taj tramvaj i dovidjenja tamo odakle si dosao. Hvala

 15. roki kaže:

  kako ce se ovo cudo grejati zimi? Ove staklene povrsine treba zagrejati, ali koga briga…neka gradjani placaju ove bahanalije preko toplane…hahhahaha

 16. Lenin kaže:

  @stormwatch „19 miliona dinara za ovo sranje?“
  C!Za četri ovakvih sranja.Sad kao pročitao članak?Nema veze.I da je samo 4 miliona koštalo i to je puno za ovo.Zna se da svaki projekat koji se finansira iz državnih fondova naplaćuju turbo cenama.Gledaj;Đinđićev plato,bazen Prozivku… A najsmešniji mi bio slučaj sunčanih kolektora na Gerontološkom centru.Postavili smo dokaze o cenama da su cene napunpane,al’ nikom ništa.A tu su još bicikle,pa sinterizovani autobusi astronomske cene… Gde su momci i devojke,bogme napunili svoje privatne buđelare ekstra premijama.

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: