Još jedno preduzeće Živojina Đorđevića u stečaju

Prvi put u Subotici se raskida ugovor o privatizaciji i odmah pokreće stečajni postupak. U Samostalnom sindikatu kažu da je stečaj pokrenulo preduzeće „Milma komerc“ za koje tvrdi da je povezano sa prvim kupcem preduzeća „Ljutovo“ Živojinom Đorđevićem. U preduzeću je zaposleno 70 ljudi.

 

Agencija za privatizaciju je raskinula ugovor o privatizaciji preduzeća AD Ljutovo zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza, a nakon tri dana Privredni sud u Subotici otvorio stečajni postupak, saznaje Yueko. U ovom slučaju nije jasno definisano kako će da se rukovodi preduzećem.

 

Društveno preduzeće za poljoprivrednu proizvodnju Ljutovo privatizovano je na javnoj aukciji 18. decembra 2006. godine za 270.000.000 dinara, a kupac je bio Živojin Đorđević. Ugovor o privatizaciji od Đorđevića je preuzelo preduzeće „Kestenext“ tri godine kasnije – 15. decembra 2009. godine. Agencija za privatizaciju je poništila ugovor 29.07.2011, a drugog avgusta je podnet je zahtev za pokretanje stečajnog postupka u preduzeću kada je i otvoren stečajni postupak.

 

Na sajtu www.rating.rs može se videti da je preduzeću blokiran transakcijski račun. I to svih pet, počev od 26.08.2010. godine, što znači da je preduzeće u blokadi 343 dana. Po podacima Agencije za privredne registre, u prošloj godini preduzeće je ostvarilo neto gubitak u poslovanju od 87.667.000 dinara.
KOMENTARI

 1. dragan kaže:

  Kuku lele,koja je ovo sprdacina od mucke.

 2. fandjo kaže:

  A ko je taj Ž. Đ.?
  Jel’ to onaj naš „najuspešniji“ biznismen koji je od kupaćih gaća iz Mađarske u Subotici napravio „američki san? Jel’ to onaj subotički vunderkind koji je ekonomiju diplomirao za svega dve godine – u Zabeli (ili Padinjaku)?
  Ma, sigurno jeste… učio momak zanat još kod čika Slobinog sina. Ista je to škola – vidi se. Od gajbica se obogatio… a posle samo dopunio kvalifikacije kod ovih mladih revolucionarnih demo(N)kratora koji su umesto prvog posla dobili državu da se malko igraju i v(J)ežbaju…
  Ima se – može se.
  Čitam onomad u novinama … čuveni srpski biznismen, Vojin Đorđević, kupio mali brodić – „Sansiker predator 108“ (vredan deset miliona evra)… Ali nije znao da je isti takav brodić Džems Bond vozio u filmu „Kazino Rojal“…. da je g. Đorđević znao da je brodić „polovan“, ne bi ga kupio…
  E, Srbijo, među svinjama i šljivama…

 3. gost kaže:

  braca djordjevic su valjda 2 najgora primerka iz subotickog miljea…
  ni zoo park ih ne bi uzeo…
  a kad se setim devedesetih i pocetka 2000tih kako se stampa i mediji takmicili u hvaljenju ove dvojice idiota, dodje mi da povracam!

 4. prle kaže:

  Nisu to preduzece prvobitno kupili Cabarkapa,Cakanj i djordjevic ? Kakva tu patka lezi ?

 5. Hanibal Lektor kaže:

  U ovakvim slučajevima glasam za ŠERIJATSKO PRAVO!

 6. jozsef kaže:

  teski lopovi

 7. Anonimni kaže:

  Banda bre, treba im sve oduzet sto imaju i zatvorit ih dozivotno mamu im…

 8. highlander kaže:

  iiiiiiiiiiiiiii? nikom nista hvala ds

OSTAVITE KOMENTAR

70 + = 73

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: