Lokacijska dozvola za podzemnu garažu

Nakon višegodišnje pauze, opet se pokrenula priča vezana za podzemnu garažu kod Otvorenog univerziteta.

Slika

Direkcija za izgradnju grada trenutno radi na dobijanju lokacijske dozvole za izgradnju podzemne garaže na Trgu Cara Jovana Nenada, ispred Otvorenog univerziteta. Da bi se pristupilo izgradnji ovog objekta, potrebno je izraditi projektnu dokumentaciju koja košta oko 11 miliona dinara, a zatim pronaći sredstva za samu izgradnju. Sredstva se mogu naći putem fondova (državnih ili pokrajinskih), kredita ili pronaći investitora koji bi bio zainteresovan za ulaganje u ovakav objekat.
Garaža treba da sadrži dva nivoa pod zemljom ukupne površine oko 11 hiljada kvadratnih metara na kojoj će biti raspoređeno 350 parking mesta. Iznad garaže se tada otvara mogućnost popločanja i uređena Trga Cara Jovana Nenada, što bi proširilo pešačku zonu u centru grada.KOMENTARI

 1. covek iz mase kaže:

  Bolje receno nikad se nece sagraditi ova garaza.

 2. coyote kaže:

  Posto vas smatram jedinim slobodnim sajtom u gradu kopiracu jedan tekst i molim vas da ga ne izbrisete. Hvala

  Subotica uskoro postaje grad podzemnih garaža! Najfriškiju informaciju nam donosi direktor JKP Direkcija za izgradnju grada Subotica, Josip Kovač Striko.
  U toku su pripreme za dobijanje lokacijske dozvole za izgradnju podzemne garaže na Trgu Cara Jovana Nenada, ispred Otvorenog Univerziteta. Sledeći korak u realizaciji ove sumanuto retardirane ideje biće izrada projekta i nalaženje investitora za garažu, koja će biti na dve etaže i biće sposobna da primi oko 350 vozila. Vrednost projekta je oko 12 miliona dinara, dok je vrednost cele investicije, kao i podela plena, još uvek nepoznata finansijska stavka za javnost.
  Lokacija na kojoj se planira podzemna garaža smeštena je u najstrožem centru grada, koji ujedno spada u zaštićeno gradsko jezgro Subotice. S obzirom da je u poslednjih nekoliko godina zabeležena nezapamćena razgradnja grada i uništavanje svega što i malo seća na secesiju, rovarenje će se nastaviti, ali ovaj put, ispod površine grada, daleko od očiju javnosti.
  I to nije sve! Postoji još osam drugih podzemnih garaža predviđenih Planom detaljne regulacije centra grada – Zona 1 koje ”uživaju“ nepostojeći status zaštićene prostorne kulturno-istorijske celine od velikog značaja gradskog jezgra Subotice.

  Vandali žderu gradski budžet
  Nedavno je g. Kovač Striko izjavio da grad nema dovoljno sredstava za početak sanacije važnih objekata, kao što je i rekonstrukcija Zelene fontane, jer lokalni vandali “prazne“ gradski budžet. Nakon, mrske nam reči – secesija, vandali spadaju u druge po redu kočničare razvoja grada. Naime, vandali uništavaju gradske česme, kradu saobraćajne znakove i zbog finansijske štete koje pričinjavaju gradu predstavljaju, na radost političara, najveću pretnju odavno šupljeg gradskog nam budžeta.
  S obzirom da ne postoji nikakva kontrola niti uvid u finansijske troškove koje snose građani, lešinari vladajuće lokalne DS/DSS koalicije imaju potpunu slobodu u neometanom trošenju naših para. To potvrđuje i gradski budžet koji je kraći za 355 miliona dinara.
  Ali, vratimo se budućim garažama. Na pitanje novinara “Da li se predviđa još neka podzemna garaža na području centra grada“, direktor Striko odgovara: “Postoji još jedna mogućnost, ispod Zelene fontane i jednom delu prema Muzičkoj školi. Stoga bi te dve garaže bile povezane jednim putem, isto podzemnim i jednim delom bi mogućnost bila da se povežu sa Narodnim pozorištem, podzemna garaža koja bi bila ispod Zelene fontane.“
  Dakle, slobodno možemo da kažemo da će se čitav jedan svet građana drajvera uskoro preseliti ispod zemlje i tako se međusobno povezati. Gore na površini grada je i onako pustoš. Sem betonskih skeleta, banaka i bezbojnih ljudi ništa drugo i ne postoji. E, sad se postavlja pitanje šta raditi sa ostalim građanima koji recimo ne poseduju vozilo i neće imatu tu čast i pravo da plaćaju svoju novu podzemnu garage? Kako je lokalnoj vlasti briga o Subotičanima uvek na prvom mestu, oni bi, recimo, po nekoj povoljnijoj ceni, mogli da budu smešteni odmah do auspuha vozila – tamo je toplije.

  I ja isto to mislim.
  Izvor ove vesti je: http://www.e-novine.com

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 8 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: