Lokalna samouprava očekuje reakciju države

Povodom sudske istrage koji se vodi u Austriji protiv firme A-Tec, oficijelnog vlasnika subotičke fabrike Sever, bivši radnici i takođe bivši mali akcionari Severa očekuju da i naša država pokrene pitanje zakonitosti rada ATB Sever nakon privatizacije, pogotovo što dosta indicija ukazuje da je njegov vlasnik poslovao na štetu radnika i same fabrike.

.

Laslo Karai, član Gradskog veća zadužen za privredu, kaže da je lokalna samouprava već ranije uputila zvaničan zahtev nadležnima da se preispita pre svega postupak privatizacije Severa:

.

– Na osnovu odluke Skupštine grada, lokalna uprava je poslala neophodnu dokumentaciju nadležnim organima, pre svega Ministarstvu za privredu i predsedniku Vlade Srbije, da se postupak privatizacije Severa preispita i utvrdi da je bilo nepravilnosti u tome. Zahtev je upućen pre nepun mesec dana i mi sada očekujemo reakciju nadležnih organa. Pretpostavljam da će to zbog godišnjih odmora i kompleksnosti ovog pitanja zahtevati nešto više vremena dok se ne krene u sagledavanje problema u Severu, ali verujem da je država spremna da uđe u to.

.

Iako je Agencija za privatizaciju ranije već dala nekakav odgovor u smislu da je kupac Severa sve svoje formalne obaveze iz ugovora ispunio, mislim da će se ono što se događa sa Severom ipak preispitati, pogotovo u kontekstu onog što respektabilni mediji u Austriji pišu o zbivanjima oko A-Teca, kaže Karai.

.

V.L. (Danas)KOMENTARI

  1. Hanibal Lektor kaže:

    „Ne lipši magare do zelene trave“. Sada se neko setio da istražuje legitimnost poslovanja. Da nije tužno, bilo bi smešno. Pare su potrošene, subotička privreda unazađena, a radnici i mali akcionari ostali bez ičega. U ovakvim situacijama glasam za šerijatsko pravo!

OSTAVITE KOMENTAR