Lokalni program zapošljavanja

Ukoliko poslodavci u Subotici odluče za zaposle žene, mlade do 30 godina, Rome, osobe sa invaliditetom, ili starija lica od 50 godina, subvencija po radnom mestu iznosi 150.000 dinara. Prioritet na javni konkurs imaju poslodavci koji se bave proizvodnjom, a subvencije se neće dodeljivati za delatnosti poljoprivrede, šumarstva, rad u menjačnici, kockarnici, kao ni direktnim i indirektnim korisnicima gradskog budžeta.

 

– To će biti prvi lokalni program zapošljavanja oko 50 lica.

 

Subvencije za poslodavce se dodeljuju u visini od 130.000 dinara, plus dodatnih 20.000 ukoliko se zaposle osobe koje pripadaju kategoriji teže zapošljivih lica. Lokalna samouprava je donela odluku da iz gradskog budžeta izdvoji četiri miliona dinara za programe zapošljavanja. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je iz republičkog budžeta odobrilo dodatnih i 3,84 miliona dinara za finansiranje programa zapošljavanja ove godine – rekao je predsednik Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Laslo Karai.

 

Od početka godine ovo je 19-ti program zapošljavanja. U 18 programa, od kojih su još neki u toku zaposleno je 689 lica, a programi su vredni 108 miliona dinara. Poziv za zapošljavanje biće otvoren dok se novac ne podeli.KOMENTARI

 1. LajcoDer kaže:

  Kao da se Karai nesto pita. Kad SVM dodje na vlas nece biti mesta za njega   a ova mesta ce svakako biti clanovi DS koji jos nisu doboli posao. Uzas!!!

 2. Gradjanin33 kaže:

  Znaci za nas iznad 30 opet nista od posla. Svi mi koji smo izmedju 30 i 50 godina neka crknemo od gladi?????? Ko ce nas da zaposli kad za nas niko nista neplaca? A nas Zavod zna da kaze da ste neaktivni i netrazite posao.

 3. jasmina kaže:

  Gradjanin33:
  Znaci za nas iznad 30 opet nista od posla. Svi mi koji smo izmedju 30 i 50 godina neka crknemo od gladi?????? Ko ce nas da zaposli kad za nas niko nista neplaca? A nas Zavod zna da kaze da ste neaktivni i netrazite posao.
   

  Unlike je od mene. Nerealno gledate na stvari, tacnije, preterujete. Ne razumem sta ocekujete da se desi. Da drzava izdrzava sve gradjane? Pa ko ce onda izdrzavati drzavu. Ne vidim nista lose u ovom programu, na stranu eventualne zloupotrebe. Takodje, mislim da je tacno da dosta ljudi i ne zeli da nadje posao ili su previse probirljivi ili se ni ne trude da ga nadju, vec cekaju da im padne sa neba. Ne kazem da ste Vi jedan od tih.

 4. Gradjanin33 kaže:

  Jasmina moze da se unlike sto se mene tice. Meni licno je receno od strane poslodavca gde sam predao CV da mu netrebam jer mu niko nece platiti nista jer sam iznad 30 a ispod 50. Toliko o nerealnosti

 5. dasHHa kaže:

  Mi od trideset i kusur smo slepi kucici koji nikom ne trebamo.Jos samo da dignemo rep pa da nas otpozadi….!!!

  Nisu problem subvencije ugrozenom delu radnog stanovnistva.Problem je nepostojeca kontrola nacina primene subvencija i zloupotreba sa kojom niko nema nameru da se obracuna.

  Ispravna subvencija bila bi poreske olaksice na promet robe i usluga i tako se potencijalne malverzacije gotovo potpuno eliminisu.Koliko firma/preduzetnik proda robe i usluga i posluje pozitivno,toliko ce i osetiti efekte subvencije a ovo placanje po glavi je uglavnom uzalud bacen novac.

 6. Ledenjak kaže:

  Pre neki dan sam otišao da vidim i to čudo od Metroa. Što bi rekli poveli me 🙂

  Kad ono vidim mog poznanika kako tegli neke kutije. Onako u belom ko doktor 🙂 Na brzinu mi objasnio da su ga primili na posao preko Siz-a kao invalidno lice. Tegli da bolje nemož, Nema nikakve poštede ko da je 100% zdrav, nije siguran dokle će izdržati taj maltretirajući tempo Kaže ima ih još ali svi ćute, boje se otkaza Ono bilo mi ga baš žao, vidim sav je izmrcvaren i upašen Ono kontam da zapošljavaju one što se vuku od raznih ortopedskih bolesti, pa dokle izdrže, izdrze i tako ce za sledeceg dobiti pare.

  Jedan drugi poznanik mi se pohvalio da je posle 25 godina provedenih u banci dobio otkaz, ni to što je fakultetski obrazovan ga nije spasilo

  Sve mi se čini da je ovo sa lokalnim zapošljavanjem jedna velika pred izborna šarena laža, jer fakat je da već one iznad 30 ili 35 niko neće.

 7. jasmina kaže:

  U teoriji ok zvuci, ali posto smo tu gde jesmo, da, sigurno je sarena laza. Medjutim, nije tacno da su ovi od 30 do 50 u gorem polozaju od ostalih. Ako niko nece njih, onda niko nece ni ostale. Hocu da kazem, ne vidim zasto bi sada drzava odvajala pare da se svi zivi nezaposleni zaposle. Jasno mi je da je tesko naci posao, pogotovo otkad je stigla SEKA. Ali to upravo znaci da i drzava ima manje para nego pre. Komplikovano je, znam. Sve se vrti u krug, ali sigurno je neko negde dosao do zakljucka da su gore pomenute grupe najugrozenije sto se zaposlavanja tice. Sto mi i zvuci logicno jer svi traze radnike sa iskustvom, a neko ko je u dvadesetim bas i ne moze da ima neko iskustvo. Stariji od 50 su stari, zene idu na porodiljska, a rome i invalide ne moram da komentarisem. Svi smo u ku*** jbg, ne samo vi od 30 do 50.  🙁

OSTAVITE KOMENTAR

+ 77 = 87

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: