Lopovi obrali kukuruz potpredsednika SVM-a

Nepoznati počinioci obrali su sav rod kukuruza sa jedne parcele u Feketiću kraj Subotice, a među oštećenim poljoprivrednim proizvođačima je i potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Karolj Pal.

 

Pal je za današnji Mađar so (Magyar Szo) tim povodom izjavio da su, sudeći prema tragovima, lopovi kukuruz obrali većim kombajnom i čak deo obranog kukuruza rasuli, pa je očigledno da su bili u žurbi, s namerom da ukradu što više za kratko vreme.

 

„Sa mog zemljišta su odneli 45 tona kukuruza, a šteta iznosi oko 1,3 miliona dinara. Prema našim procenama, ukupno je sa 38 jutara ukraden rod kukuruza u vrednosti od oko tri miliona dinara“, rekao je Pal.

 

Od pokradenih 38 jutara zemlje, u Palovom vlasništvu je 13 jutara, a preostalih 25 jutara zemlje u državnom je vlasništvu i zakupljuje ga više poljoprivrednika.

 

List piše da se krađa odigrala u noći između srede i četvrtka, a da su proizvođači tek u petak ujutro primetili da im je obran rod. O svemu su obavestili policiju i poljočuvarsku službu.

 

Porodica Pal je izvesno vreme čuvala njive, a prema rečima Karolja Pala, njegovi sinovi su u poslednje vreme sa prijateljima svaku noć bili u kukuruzištu, jedino nisu bili tamo u noći krađe.

 

„Verujem da su neki, ohrabreni slučajem iz Tornjoša i videvši nemoć policije počinili krivično delo, a zamislivo mi je i da je do krađe došlo po narudžbi“, rekao je Pal i dodao da se nada da će policija uskoro identifikovati počinioce.

 

RTVKOMENTARI

 1. igipop kaže:

  Kakva slučajnos da baš te noći nisu dežurali.Sada se diže prašina što je pokraden podpresednik SVM. A ljudima sto svakodnevno kradu sa njiva to nije niša .A i ova krađa je verovatno dogovor sa vlasnikom vi mene pokradite pa da iščupamo koji milion pošto kukuruwa nije ni bilo. :)))

   

 2. freelancer kaže:

  A možda u celom ovom članku (po oznaci „izvori“, znači da su samo preneti) ima PREMALO činjenica, da bi se tek tako donosili zaključci tipa „ma 100% je bilo… tako i tako…“.

  Nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju. Bilo je i ranijih godina sličnih primera, objavljenih i u štampi i na TV-u. Na žalost.

  Na kraju, veći deo, 25 jutara nije čak ni njegovo. Nije baš dobro običan kriminal, klasičan, politizovati. Kradu, bogami, i drugima, koji VEZE nemaju ni sa strankama, Madjar Soom, bilo kakvim „nacionalnim“ predzakom…

 3. Mrvica kaže:

  Da je bilo kojem sirotom coveku pokraden kukuruz, naravno ne bi se nista ni preduzimalo, niti bi se trazili pocinioci.Ali posto je pokraden „potpredsednik“ policija ce naravno da prevrne i nebo i zemlju da nadje pocinioce!

 4. Pajo kaže:

  Pratim vesti pa sam vec na vise navrata cuo za te kradje kuruza ove godine.Pa je i lopov uhvacen na licu mesta  kradje i vadei se na  to daje njegova zemlja da ima ugovor na tu parcelu sa tamosnjim opstinama<na 15 godina,no taj ugovor je ponisten> ali nije on sadio kuruze,no drzi prece prvenstvo na plod!Zaplenila je policija kuruze i predala vlasniku!Ali nema veze neka i komsiji crkne krava!!!

 5. Jijo kaže:

  Hahaahahaa. Ovo je smesno.

 6. znatiželjan kaže:

  Ako sam ja dobro shvatio… Ukradeno je 45 tona (ČETRDESET PET TONA!!!) kukuruza u JEDINOJ NOĆI kad nije bilo čuvara, što bi značilo da su odmah sledeći dan i noć bili tamo… E sad, mene zanima, kako to da sledeći dan kad su čuvari došli nije primećeno da fali 45 TONA!!! kukuruza, gde su oni gledali, i šta su, navodno, čuvali… Uostalom, krasti od lopova i nije krađa. To je pravda.

 7. Pajo kaže:

  No mitingovali su svi pred izbore, nije im goreo rod kako je neko pisao ranije uznemiran zbog blokade puteva nego sada kradu jedno od drugoga!A zasto sada nemitiguju neblokiraju puteve sa svojih njiva da im se neotudji rod!Sada nema sloge ali ce verovatno traziti drzave da im nadonadi rod!!

 8. ime kaže:

  Nije to nikakav problem za gosp. podpredsednika sve će to tata Toma da nadoknadi čim pilići iz SVM-a izaberu,, PRAVU STRANU“ teći će njima i med i mleko a kamoli ne koja tona kukuruza!!!!!

   

 9. Tibor kaže:

  Ocigledno je da je kradja etnicki motivisana, zasto helsinski odbor ne reaguje?! Kad vec Nenada Hari Canka Potera i njegove palice vise nema.

OSTAVITE KOMENTAR