Lopovi pljačkaju oštećenu kuću dok gazda spava u štali

Dnevni list "Blic" u današnjem izdanju piše priču o Jovanu Bašić Palkoviću kome su minulog leta podzemne vode srušile deo kuće u Apatinskoj ulici 10, nakon čega je primoran da spava u obližnjoj štali jer nema novca da popravi dom. Za to vreme, u više desetina navrata ostatke njegove kuće i dvorište pohodili su lopovi i odneli sve što se odneti može, od alata do nameštaja.

Struju nema već pet godina, a zbog ranijeg duga, tvrdi, tužila ga je i „Elektrovojvodina“, pa ga očekuju i novi nameti.

Slika
foto Blic

Pošto pojedinačne krađe ne prelaze 15.000 dinara, kradljivci se ne gone po službenoj dužnosti, već Bašić Palković mora o svom trošku da isteruje pravdu.

– Od leta do danas sam oštećen za preko 400.000 dinara. Odneli su mi sav alat od kojeg sam zarađivao za život. Odnet mi je nameštaj, nešto tehnike, građevinski materijal i mnoge druge stvari. Obraćao sam se sudovima, policiji, ali ništa konkretno nije urađeno. U nekoliko navrata sam i znao ko su kradljivci jer su se minulih godina doselili u moju ulicu, ali ni tada mi ništa nije vraćeno – priča ogorčeni Jovan Bašić Palković.

Najteže mu je bilo, kaže, kada je otišao u policiju da prijavi još jednu krađu, a kada se vratio kući shvatio je da je još jednom opljačkan.
– Ostala mi je jedino peć u štali na koju se grejem i na kojoj kuvam. Nju mi još nisu ukrali, ali svaki put strahujem kada odem jer ne znam da li ću je zateći kada se vratim – dodaje Jovan za "Blic".
– Zbog toga što od policije i sudova nemam nikakve pomoći, a za privatne tužbe nemam novca, obraćao sam se i republičkom zaštitniku građana, od koga sam zatražio da reaguje i utiče na pravosudne organe – kaže Jovan Bašić Palković.
Sredinom januara mu je odgovoreno da Odeljenje kriminalističke policije u Subotici preduzima sve mere na otkrivanju počinilaca prijavljenih krađa, te da su porodice koje je Bašić Palković okarakterisao kao moguće kradljivce proveravane na terenu.

Izvor: BlicKOMENTARI

  1. tracy200 kaže:

    Strasno i tuzno

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: