LS: Građani zaista traže novu zemlju

Ministar finansija, Dušan Vujović poručio je svima kojima se ne sviđa predloženi Zakon o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, da mogu da traže novu zemlju, saznaje se iz nezvaničnih izvora sa sednice Socijalno-ekonomskog saveta.
Levica Srbije, Inicijativni odbor u Subotici smatra da ovakava izjava dodatno ponižava građane, koji se, sa ovakvom vlašću, ionako svakodnevno bore da prežive.

logoPLS
Umesto što im poručuje da pronađu novu zemlju, ministar Vujović bi mogao da se založi da se uštede ostvare uz otpuštanje iz javnog sektora partijskih kadrova, zaposlenih često na izmišljenim radnim mestima, kao i onih sa lažnim diplomama, od kojih mnogi ni ne dolaze na posao, a primaju plate.
Mi u Subotici najbolje znamo kako stvari stoje, kakvi su učinci ove vlasti u praksi, odnosno, da građani koji zahvaljujući dvojnom državljanstvu imaju pravo na zaposlenje u zemljama Evropske unije, zaista i „traže novu zemlju“. Hiljade Subotičana je u poslednjih par godina potražilo novu domovinu. Stotine lekara, medicinskih sestara, inženjera i drugih, najčešće mladih i visokoobrazovanih, potražilo je sreću u „nekoj novoj zemlji“.
Nema sumnje da će uz ovakvu vlast i politiku iz zemlje otići još stotine hiljada stručnjaka i to onih koji bi trebalo da budu stub države i društva.
„Levica Srbije“ veruje da će građani Subotice, stoga, na predstojećim izborima glasati za one koji ih neće terati iz sopstvene zemlje i koji će im umesto očaja i beznađa, omogućiti dostojanstven i pristojan život u svojoj zemlji.

 

Levica Srbije-Inicijativni odbor u SuboticiKOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Evo jednog dogadjaja vezano za izmisljeno radno mesto. Jednom prilikom smo sa ljudima iz Telekoma isli da izmerimo karakteristike jednog voda. Bilo ih je dvojica, i u nekoj prici, pitam onog drugog nesto, on mi odgovara „ne znam ja nista, ja sam samo nosac alata“. U neverici, ja krenem da ga ispitujem sta on u stvari radi u toj firmi, na sta mi odgovara da on samo nosi majstoru kofer sa alatom ili sta vec treba. Stvarno je to i radio citavo vreme.

 2. Lenin kaže:

  @STeve
  Hahahaha… nosač alata?!Dobro što nije padala kiša,inače bi doš’o sa njima i držač kišobrana.
  Nego, da li je neko primetio u berzi rada tj u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, mladića,što sedi na početku šaltera,koji obično bulji u prazno.Ima već dosta godina kako je on,izgleda,postao deo inventara.Par puta kada sam morao čekati red,primetio da absolutne ne mrda.Prvo sam mislio da je lutka.Još razmišljao kako su ga dobro napravili,čak i gledali na to da izgleda neobrijan po modi.Dobro,malo sam preterao.Mrda i gleda iz glave levo desno.Šta je on?Rezervni točak?Menja radnike(radnike?) sa šaltera kada im prigusti?A ja sam uvek bio onda kada je ta radnja nije bila u toku!? 😀

 3. Maja kaže:

  Verovatno je majstor bitan član SNS-a pa ne moze da nosi alat!

 4. Lenin kaže:

  Ovako to treba!Vidite,ona nije otišla:

 5. Realno_90 kaže:

  SAMO NEKA IDU! široko njim polje jer tamo na zapadu će morati i da RADE a ne kao ovde, kada se dođe na posao prvo se popije kafica pa se priča sa koleginicama koja je kakvu noć imala i čiji je muž bio smotaniji u krevetu i tako počnu raditi oko 10:00 umesto 07:00 kada zovem da zakažem za lekara moliš se Bogu da se jave. Što se tiče prosvete ne znam dokle će da lažu kako vole svoje đake i kako ih đaci uvek mogu pitati ako ne razumeju gradivo! Ne znam šta se žale kada imaju 5 raspusta, svaki vikend slobodan i svaki praznik! Bolje da ćute pametniji bi bili.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: