LŠ: Subotičanke ubedljive na startu kvalifikacija

Fudbalerke Spartaka su na startu kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, ostvarile očekivanu pobedu od 7:1 nad šampionom Izraela Kirjatom.

I pored ubedljivog rezultata stručni štab “golubica” nije u potpunosti zadovoljan prikazanom igrom. Očekivao je manje grešaka. Jedan od razloga nešto slabije igre verovatno se može pripisati umoru koji je sustigao “golubice” nakon turneje u Španiji. U utakmici, čini se, presudilo je veliko iskustvo Spartaka u evro takmičenjima.

Tako blizo, a tako daleko

Ofanzivnom igrom “plave golubice” su brzo stigle do vodećeg pogotka preko tamnopute Nine Dorin, nakon odlične asistencije Sare Pavlović. Prednost Subotičanki udvostručila je Violeta Slović sa bele tačke, posle prekršaja Rodžersove nad Marselom. U prvih pola sata igračice Kirjata su jednom ozbiljno zapretile, ali je Milica Kostić ovu sjajnu priliku Kirjata uspešnom intervencijom lako otklonila. Meč je na moralnom planu bio praktično rešen kada je Marija Radojičić za samo jedan minut dva puta zatresla protivničku mrežu.

Sledeću utakmicu “golubice” igraju u Podgoricu, u petak 25. avgusta od 17:30 časova, protiv domaćina ŽFK Breznice. Breznica je današnjom utakmicom protiv Norvežanki i pored poraza (2:1) pokazala da će biti tvrd orah za sve ekipe.

STRELCI:

  • Nina Dorin, 13. minut
  • Violeta Slović, 22. minut
  • Marija Radojičić, 25. i 26. minut
  • Danielle Schulmann, 45. minut
  • Marcela, 48. minut
  • Tijana Filipović, 60. i 70. minut

Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović , Našimento (Marenić ), Bruč, Radojičić, Filipović, Dorin (Matić), Pavlović (Mostarac ).

Kirjat: Raisa, David, Šulman , Laiu, Rodžers (Nakav), Efraim (Šanab), Metkalov, Sendel , Adailma, Gor (Nakav), Zizi .

Tabela grupe 9 nakon prvog kola:

  1. SPARTAK 1 1 0 0 7:1 3
  2. AVALDNEŠ 1 1 0 0 2:1 3
  3. BREZNICA 1 0 0 1 1:2 0
  4. KIRJAT 1 0 0 1 1:7 0

Utakmice drugog kola igraju se u petak, 25. avgust, a sastaju se: Kirjat (Izrael) – Avaldneš (Norveška) u Nikšiću od 11 časova, a Spartak – Breznica (Crna Gora) u Podgorici od 17:30.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR