LSV: Nismo municija u obračunu za fotelje

Liga socijaldemokrata Vojvodine GrO Subotica, reagujući na saopštenje SVM-a saopštava sledeće:

Nakon izbora 2008. godine je Liga socijaldemokrata Vojvodine u Subotici, osvojila 10% glasova na pokrajinskom nivou, a cenzus na gradskom nivou joj je izmakao za svega 160 glasova. Uprkos ovoj činjenici da LSV u Subotici podržava veliki broj birača SVM ne samo da se nije zalagao da članovi Lige uzmu veće učešće u podeli odgovornosti za stanje u Subotici već je zajedno sa koalicionim partnerima u gradskoj skupštini glasao da se smene svi članovi LSV na gradskom nivou, pa nije jasno na koja direktorska mesta i mesta u upravnim odborima ukazuje SVM u svom saopštenju kada ih Liga u Subotici nema nijedno, između ostalog zahvaljujući SVM-u . Očigledno da se SVM služi neistinama kada govori o razlozima zbog kojih LSV razmišlja o strateškom partnerstvu sa DS-om ili bilo kojom drugom političkom opcijom.

Slika

LSV je stalno kritikovala odnos političkih stranaka prema mesnim zajednicama i činjenicu da one nisu u fokusu stranaka i da taj odnos prema njima mora da se promeni. Zbog toga je za LSV ne prihvatljivo da se o sastavu rukovodstva mesnih zajednica odlučuje na nižem nivou. U LSV-u smatramo da istu važnost imaju, kako upravljanje gradom tako i upravljanje mesnim zajednicama, da se njihova situacija mora sagledavati strateški i da se njihovim radom, planovima i razvojem bave najjače političke strukture i da ne budu prepuštene same sebi što je do sada bio isključivi sučaj.
Takođe nije jasno ko su ti na lokalnom nivou koji o rukovodstvu mesne zajednice razgovaraju u ime SVM- a i LSV-a kada se zna da izbori nisu okončani i još se ne zna tačan sastav kandidata u skupštinama mesnih zajednica sa pojedinih lista. Ono što je Liga uradila jeste da je za sada samo i načelno razgovarala, a na poziv Demokratske stranke o strateškom razvoju. Takav poziv za razmatranje saradnje na nivou mesnih zajednica, ali u okviru strateškog partnerstva između LSV-a i SVM-a, nama nije upućen.
Ako su u SVM-u smatrali da će članovi LSV služiti bilo kojoj političkoj partiji za popunjavanje praznina u organima mesnih zajednica i služiti kao municija u obračunu za fotelje u lokalnoj samoupravi onda su se grdno prevarili. LSV je nakon ovih izbora dokazao da je snažna politička organizacija u Subotici i da najvažnije odluke donosi prema Statutu stranke, a ne u lokalnim ugostiteljskim objektima.

Više o stavu SMVa na: SVM: Koalicije u interesu građanaKOMENTARI

 1. Gost kaže:

  ko uopste glasa za ovakve stranke?

 2. adkersu kaže:

  Već u naslovu ima greške i to u padeži bre! Piše, citiram, "…municija u obračuna…" što me ne čudi jer je tekst nakon toga takav da ga ni rođena majka piščeva ne bi shvatila ni posle pet domaćih ljutih kada bi verovatno bili na istom nivou . Veljko Vojnić i oni koji ga podržavaju moraju razmisliti o tome da veći deo simpatizera LSV nikako ne odobravaju poteze koaliocionih kombinacija dotičnog , direktora Studentskog centra. By the way, spomenuta ustanova , istina, nije javno preduzeće ali je unosna za političke stranke. A o izborima iz 2008. suvišno je trošiti reči. Centrali Lige bilo je mnogo važnije šta će biti sa kadrovima iz Novog Sada nego uspeh na lokalu. Kao dokaz molim sve one koji se sećaju propagandnog materijala dotične partije štampane na mađarskom jeziku da se prisete katastrofalno gramatički i pravopisno loših flajera deljenih samo 24 sata pre izborne tišine. I onda, nedostajalo je samo 160 glasova! Koga vi folirate? Više niste sposobni ni da budete autonomaši pa da vas protivnici mrze.

 3. Gost kaže:

  Ovo prodavanje demokratama je katastrofalan potez. Pa za tu Ligu su ljudi glasali ne zbog njihovog kvaliteta vec zbog toga sto nece da glasaju za demokrate.

 4. highlander kaže:

  Ligaši….izdali ste gradjane….sa DS koaliciju prave samo lopovi

 5. Gost5 kaže:

  Odavno se nude zutima. Sve je pocelo u Cantaviru sa rukovodstvom u MZ pa sa izborima za Veca nacionalnih manjina. Sada se to podize na visi nivo, spominje se stratesko partnerstvo sa DS-om. Verovatno DS sprema zamenu za G17+- i DSHV.
  Totalno su me razocarali, od sada svi iz moje porodice glasamo samo za SVM

OSTAVITE KOMENTAR

+ 56 = 58

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: