“Luftiranje” jezera Palić i Ludaš

Radnici JP „Palić-Ludaš“  uz najveće predostrožnosti  lične bezbednosti  zbog lošeg stanja leda pokušaće da prave otvore na ledu na jezerima Palić i Ludaš 14.02.2012. godine sa početkom od 9,00 časova.

 

Otvori na ledu su neophodni  za živi svet u vodi zbog toga da bi gasovi kao što je slobodni amonijak i sumpor vodonik oslobodili iz vode  ( „luftiranje jezerske vode“).

 

Otvaraće se prema mogućnostima pristupa na ledu, zbog loše strukture  leda. Problem je pošto postoji sloj vode  između leda i snega, što otežava ljudima rad. Ovi otvori će biti označeni i održavaće se do daljnjeg u skladu sa vremenskim prilikama.

 KOMENTARI

 1. Brate daj koji dinar kaže:

  Dzabe luftiranje kad je voda kao septicka jama.

 2. Beli kaže:

  Pa ovo bi naj bolje bilo ostaviti bez komentara. Tragikomičnost ovog momenta trebalo bi da se ovekoveči u nekoj zbirci “gelijalnih” poteza ljudi zaduženih za jezero. Kada celo jezero nije sposobno da primi kiseonik na otvorenoj vodi , sada će pomoći nekoliko rupa. Naravno vrhunac nastaje kada se sve to slika i objavi . Kod nas nisu rupa za kiseonik nego da gasovi izađu .  :-( :cry: :evil:

 3. paja patak kaže:

  luftiranje septičke jame

 4. cantavirac kaže:

  leti kad smo pravili zenski strand covek nije ni imao volju da doruckuje kad je imao pauzu tako je smrdila voda

 5. Cannibal kaže:

  cantavirac:

  leti kad smo pravili zenski strand covek nije ni imao volju da doruckuje kad je imao pauzu tako je smrdila voda

  Шта је било за доручак?

OSTAVITE KOMENTAR